A Pécsi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a sértett neki megküldött fényképeivel zsarolta azért, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen, olvasható a vádhatóság csütörtöki közleményében.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy fiatal nő egy országos társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal. Egy olyan, mondjuk így, speciális oldalon, ahol férfiak anyagi támogatást biztosítanak fiatal lányoknak.

A vádlott és a sértett közötti üzenetváltás során a férfi kilátásba helyezte, hogy a sértettet anyagilag támogatná, ha vele szexuális kapcsolatra lép.-

A beszélgetés során a fiatal nő saját magáról “szexuális jellegű” fényképeket küldött a későbbi vádlottnak.  Ezt követően, néhány nap elteltével a való életben is találkoztak, Pécsett, és valóban létesítettek szexuális kapcsolatot is. A férfi azonban az előre megígért pénzt az aktus után már nem fizette ki a sértettnek, aki még a későbbiekben többször is váltott üzenetet a férfival, de nem tudtak megegyezni, így a nő megszakította a kapcsolatot a férfival. 

A férfi azonban ezt követően is üzengetett a nőnek, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem folytatják az intim viszonyt, akkor a nála lévő fényképeket elküldi a sértett családjának és iskolájának. A férfi mindemellett azzal is zsarolta a lányt, hogy a róla készült videókat feltölti egy pornográf jellegű videómegosztóra. Merthogy ezek szerint videófelvételek is készültek az aktusról, avagy nem csak fotót, hanem videót is küldött magáról a sajtóközlemény szerint még iskolába járó fiatal nő. Aki a férfi követelései után feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség szerint a vádlott cselekménye a szexuális kényszerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés.

KategóriákMETÁL