Több középiskolai osztály is karanténba került a pécsi Pollack Mihály Technikumban, mert hétfőn kiderült, hogy az egyik pedagógus koronavírusos, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egyik közismereti tantárgyat oktató férfi pedagógus megfertőződött a COVID-19 kórokozójával a  Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégiumában, tudta meg a Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízható forrásból. Sőt, a hírt már az iskola honlapján is közölték.

Úgy tudjuk, a tanárnál hétfőn délután igazolták a koronavírus-fertőzést a nagyjából 600 gyermeket oktató intézményben. És több osztály (3 vagy 4 osztály) számára el is rendelték a járványügyi szakemberek a digitális oktatásra való ideiglenes átállást és a karantént.

Ami viszont különösen érdekessé teszi ezt a helyzetet (hiszen koronavírusos esetek másutt, más intézményben is vannak szerte az országban, gyakorlatilag minden megyében), az az, hogy a tudtunkkal a pécsi “kis Pollackon” a múlt hét közepén tantestületi értekezlet volt, amelyen részt vett az intézmény nagyjából hatvan pedagógusa, oktatója, köztük a mostanra igazolt COVID-fertőzött tanár is. Úgy tudjuk azonban, hogy a járványügyi szakemberek kizárólag néhány olyan osztályt rendeltek karanténba, amelyekben az utóbbi napokban tanított a fertőzött férfi, más pedagógusokat vagy az általuk tanított osztályokat nem érinti, avagy még nem érinti a járványügyi intézkedés.

Hovatovább persze ez azt is jelenthette volna, hogy ideiglenesen bezárják a teljes intézményt. Illetve ha azt nem is, de azt akár, hogy a kötelező (és ingyenes állami) tesztelést legalább a pedagógus kar tagjai részére is elrendelhették volna – ez azonban nem történt meg.

Információink azért nem rendeltek el karantént a többi tanár részére (sőt még a tesztelésüket sem írták elő), mivel a pedagógusok az értekezleten betartották a legalapvetőbb járványügyi szabályokat.

Persze, egy oktatási intézmény vezetésétől és tantestületétől minimum elvárásként azt mindenképpen le lehet írni, hogy amenyiben ezekben a napokban rendes “offline” (nem online) össztanári értekezletet tartanak, mert az valami miatt nem elkerülhető, akkor a legalapvetőbb járványügyi előírásokat és szabályokat betartják.

Frissítés (11.40): Új információkat kaptunk, mely szerint közös tanári helyiség miatt több tanár számára is az ÁNTSZ tegnap délután házi karantént rendelt el. Ami szombaton éjfélkor jár le, amennyiben nem jelentkeznek náluk a tünetek. Tesztelés nem történt.

Közben pedig a PécsMa arról írt, hogy koronavírusos lett a Széchenyi István Gimnázium egyik diákja, osztálya digitális oktatásra áll át.

KategóriákMETÁL