Mr. Hoppál “Választási Iroda” Péter az adatok 26 százalékos feldolgozottságánál írta ki a nagy hírt: győzött a Fidesz Mohácson. Aminek az ellenkezője azért nagyon nagy meglepetés lett volna.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚgy tűnik, hogy körülbelül 60 százalékot kaphat majd Pávkovics Gábor, és ő lesz a Szekó József utáni követlező fideszes polgármester a Duna-parti városban.

Csakhogy még az, hogy a Fidesz győz, önmagában nem jelenti, hogy ne lenne érdekes a mohácsi eredmény, hiszen a Fidesz győzelme papírforma Mohácson. Az adatok és a folyamatok azonban érdekesek lehetnek, hiszen azzal, hogy Csorbainak 40 százalékot megközelítő eredménye lehet, egy olyan “jobbos” városban, mint Mohács – ráadásul viszonylagosan magas részvétel mellett – elgondolkoztató lehet a Fidesznek, főleg Bánki Eriknek.

Pillanatnyi állás, pont akkor, amikor posztolt Hoppál Péter

Hoppál Péter is örül.

Forrás: Hoppál Péter Facebook oldala

Persze nem csak ő jelentette be, hanem egyre több fideszes politikus is kiírja, sőt a KDNP és a Fidesz baranyai szervezetei is.

Hoppál Péter amúgy nem a körzet országgyűlési képviselője, az Hargitai János (KDNP), de mint emlékezhetünk, egyrészt vicceskedett ő már busójelmezben is akkori “kollégájával” Csizi Péterrel, de köti őt más is Mohácshoz. Ami viszont már sokkal keményebb ügy, mégha az gyakorlatilag a fideszes politikai karrierjének a kezdetét is jelentette. Akkor és úgy szavazott egyszer, ahogyan az Orbán Viktornak nagyon tetszett, és amely hozzájárult Orbán pártvezetői székének megmaradásához (nem most volt, ugye). Hoppál nem a saját nevén, hanem egy alá, mint karvezető alá tartozó mohácsi kórustag nevében szavazott a legendárium szerint – azaz nem Hoppál, hanem Keszthelyi vezetéknéven voksolt. Erről a nagyon csúnya ügyről írtunk is, ebben a cikkünkben.

Ez pedig a vicces busó-fotó.

Forrás: Facebook.com

21.55 – 50% felett afeldolgozottság, a körzeteket is viszi a Fidesz, néhány helyen szoros a verseny

Mohácson anak ellenére is, hogy teljes képviselő-testületet választottak, nagyjából azért a polgármester-jelöltekről szólt az elmúlt hetekben szinte minden. Az nem volt kérdés, hogy a Fidesz a nyolc választókerületben toronymagas esélyes, csak az, hogy lehetnek-e olyan kerületek, amelyekben a Fidesz jelöltjét sikerülhet esetleg megszorongatni, talán le is győzni. Az adatok feldolgozottsága már 50% feletti, azaz elviekben lehet változás, akár döntő változás is, de most úgy tűnik, hogy nem sikerült a Csorbait jelölő VAN-nak úgy megszólítani a mohácsiakat, hogy akár csak egy helyen is sikert érjenek el.

Van ugyanakkor néhány olyan körzet, ahol 50 százalék alatt van jelenleg a fideszes jelölt, vagy épphogy 50% felett. Ugyanakkor nagyon érdekes, hogy ezeken a helyeken van akár két további induló is, a Mi Hazánk jelöltjei mellett olyan indulók, akik közül többen is feljöttek a harmadik helyre, nem is rossz eredménnyel. Ha így nézzük, a körzetekben szorosabb az eredmény, mint a polgármester-választáson, ami az ellenzéki összefogás szempontjából több, mint érdekes lehet másfél évvel a 2022-es parlamenti választás előtt.

22.15 Hivatalos: Pávkovics Gábor Mohács új polgármestere

A feldolgozottság 100%.

KategóriákMETÁL