Profilváltás zajlik a gépgyártó cégnél, a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek értékelődnek fel.

A cikk a hirdetés után folytatódikFolyamatosan kapunk információkat haunis munkavállalóktól a cégnél zajló változásokról, most éppen egy csoportos létszámleépítésről érkezett hír. Ezért megkerestük a céget kérdéseinkkel.

A Hauni válaszában cáfolta, hogy csoportos létszámleépítés hajtanának végre vagy ezt terveznék, viszont fontos változásokról számoltak be. 

Mint írták, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. – más, hasonló profilú cégekkel együtt – ki van téve a gépgyártás világpiacára erősen jellemző volumeningadozásoknak. A tavalyi év rekorderedményei után erre az évre a teljesítményvolumen visszaesett. Kevesebb munkaórára van szükség a megrendelői igények teljesítéséhez, ezért a vállalat a munkaerő-kölcsönzői szerződéseket idén nem használja ki. Magyarán nincs szükség kölcsönzött munkaerőre jelenleg a cégnél.

A nemzetközi piaci trendeket követve portfólióváltás zajlik a Hauninál: a dohányipari gépgyártásról fokozatosan az általános egyedi gépgyártásra állnak át. Ez új technológiák, új gyártmányok és új munkahelyek bevezetését jelenti.

Azt írták, a profilváltás, a folyamatos fejlesztések és beruházások velejárója a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek teremtése. Jelenleg is vannak nyitott pozíciók, keresnek beszerzőt és informatikusokat is. 

Leszögezték: a Hauni hosszú távon tervez Pécs meghatározó iparvállalata maradni, és folytatja beruházásait.

KategóriákMETÁL