Egészen biztos, hogy az egész ország oda fog figyelni Komlóra november 10-én, amikor egyetlen szavazókörben meg kell ismételni a választást. A választási botrány miatt is így lenne, de azért meg végképp, mert csak aznap fog eldőlni, ki lesz Komló új polgármestere. Jelenleg ugyanis fordulat van: most Ferenczy Tamás áll nyerésre.

A cikk a hirdetés után folytatódikHa volt választási csalás Komlón október 13-án, akkor az egészen biztosan a 13-as szavazókörben volt, Kenderföldön. Nem véletlenül lett akkora botrány az ott történtekből. Mert az a minimum, hogy a választási csalás gyanúja felmerül. Ennek ellenére a Baranya Megyei Területi Választási Bizottság (formai okokból, és valószínűleg teljesen jogszerűen) elutasította az ellenzék fellebbezését. De mint megírtuk, a teljes ellenzéki támogatást élvező, a Komló Összeköt Egyesület által jelölt Ferenczy Tamás polgármesterjelölt és csapata fellebbezett a döntés ellen, és a bíróság már nekik adott igazat, így november 10-én újra kell szavazniuk a komló-kenderföldieknek.

Ami azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint Ferenczy Tamás vezet, most ő lenne Komló új polgármestere, jelenleg ugyanis neki van több érvényes szavazata azzal, hogy a bíróság megsemmisítette a választás eredményét.

És mivel Ferenczy városi szinten “csupán” 122 szavazattal kapott ki Komlón, de Kenderföldön Polics József még ennél is nagyobb különbséggel nyert ellene (316-171), amely voksokat most ki kell már vonni az eredményből, így a mostani állásnál, a november 10-i szavazás előtt Ferenczy Tamás 27 szavazattal vezet Polics József előtt.

Azt, hogy mi várható a megismételt szavazáson, nyilván nem tudjuk megtippelni, de az biztos, hogy sokkal többen fognak a törvényességre felügyelni civilek és újságírók is, a helyiek pedig már annak tudatában szavazhatnak, hogy tudják, mi történt a körzetükben, hogy milyen a városi testület összetétele, és milyen választási eredmények születtek Baranyában (Pécs, Kozármisleny, Szigetvár, Sásd, Szentlőrinc pld.), illetve az országban sok helyütt.

A 13 szerencsét hozhatott a Fidesznek, de megismételt választás jöhet Komlón

A választás alapelvei sérülhettek Komló Kenderföld nevű városrészének 13-as választókörzetében – pontosabban annak egyik szavazókörében. Ezt állítja legalábbis a komlói ellenzéki összefogás egy bea…

KategóriákMETÁL