Rövidesen az is eldől, hogy a pécsi 7-es választókerületben újra kell-e számolni a szavazatokat.

A cikk a hirdetés után folytatódikMeg kell ismételni a szavazást Komlón a kenderföldi 13-as szavazókörben – értesült a Szabad Pécs. A Baranya Megyei Területi Választási Bizottság formai okokra hivatkozva utasította el néhány nappal ezelőtt a Komló Összeköt Egyesület beadványát. A képviselő-testületi többséget megszerző, a polgármesterválasztáson viszont alulmaradó ellenzéki szövetség a választás alapelveinek feltételezett sérelme miatt szerette volna elérni a szavazatok újraszámolását a kenderföldi szavazókörben. A területi választási bizottság elutasító döntése után az egyesület bírósághoz fordult, és sikerrel járt, november 10-én lesz az új szavazás.

A fideszes Polics József 118 szavazattal szerzett többet a Komló Összeköt polgármesterjelöltjénél, Ferenczy Tamásnál. A szóban forgó, 13-as szavazókörben (5-ös választókerület) a többihez képest igen nagy (145 szavazat) volt a különbség Polics javára, ha itt sikerülne fordítania a Komló Összeköt jelöltjének, akár a polgármester személye is változhat.

Úgy tudjuk, a bíróság rövidesen dönthet a pécsi 7-es választókerületet érintő beadványról is. A Mindenki Pécsért Egyesület szeretné elérni, hogy a teljes körzetet érintően újraszámlálás legyen. Itt a fideszes Kővári János mindössze 22 szavazattal szerzett többet, mint az ellenzéki szövetség jelöltje, Pentz Thomas.

KategóriákMETÁL