Pécs tíz év után leköszönő polgármestere és Pécs új, vasárnap megválasztott polgármestere találkoztak és tárgyaltak csütörtökön a pécsi városházán. Páva Zsolt bízik Pécs jövőbeni fejlődésében is, és Vári Attila is szépen köszönte meg a pécsieknek a bizalmat.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyeztetett csütörtökön a választást követően az önkormányzati átadás-átvételről Páva Zsolt, Pécs leköszönő polgármestere, és Péterffy Attila, a vasárnap nagy fölénnyel megválasztott új pécsi polgármester.

Páva Zsolt a koraeste kitett Facebook-posztjában azt írta, hogy ma találkozott Pécs új polgármesterével, Péterffy Attilával az átadás-átvétel kapcsán, akinek ezúton is gratulál, valamint sok sikert és eredményes munkát kíván.

A választás után, kedden is posztolt Páva Zsolt, akkor a pécsieknek köszönte meg a bizalmat. Mint írta, először 1994-ben lett Pécs polgármestere, majd, szintén a pécsiek felhatalmazásának köszönhetően 2009-től 10 éven át vezethette Pécs városát.

„Egy korszak lezárultakor az ember mindig számadást készít. Hiszem, hogy a meghozott döntésekkel, a megvalósult fejlesztésekkel erősíteni tudtuk a pécsi tudatot. Meg tudtuk mutatni a világnak városunk értékeit, erősségeit. Köszönöm a bizalmat, a támogatást. Köszönöm annak a rengeteg embernek, akik segítették a munkámat, akik hozzátettek ahhoz, hogy ez a nagyszerű város épüljön. Bízom benne, hogy Pécs képes lesz a jövőben is tovább fejlődni. Ehhez kívánok jó munkát és kitartást!”

Úriemberként köszönte a bizalmat és gratulált Vári

Nem csak a választás éjszakáján, hanem  másnap, külön Facebook-posztban is megköszönte a pécsieknek a bizalmat, a rá szavazóknak a voksokat Vári Attila, a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje. Egyben gratulált ismét Péterffy Attilának a győzelemhez. Vári Attila posztja kifejezetten elegáns volt, úriemberként és sportemberként búcsúzott a pécsi polgármesterjelöltségtől. Az kérdés persze, hogy a listás helyről neki jutó pécsi városházi mandátumát felveszi-e, illetve meddig fogja megtartani. Az biztos, hogy a több, mint 21 ezer szavazat, amit polgármesterjelöltként megkapott, nagyon nem kevés, öt éve ennyi vokssal nagy fölénnyel lehetett volna nyerni.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Pécs polgármesterjelöltje lehetettem. Köszönöm mindenkinek, aki szavazatával támogatott! A sportban megtanultam, hogy a győzelmet és a vereséget is méltósággal kell viselni, köszönöm mindazoknak is, akik segítettek a munkámat, nagyon sokat dolgoztak, és gratulálok a győztesnek. Most is azt kívánom, hogy Pécs legyen a 21. század sikervárosa!”

Vári Attila
Forrás: Facebook.com
KategóriákMETÁL