Orbán Viktor tartja a mai kormányinfót Gulyás Gergely helyett. Ki is derült, hogy mi az egyik oka, vagy fő oka, hogy a miniszterelnök ilyen bátor tettre vállalkozott – nagy bejelentés tett: az ATV kérdésére Orbán Viktor kijelentette, hogy megerősíti a televízió értesülését, valóban a tárca nélküli miniszter, Novák Katalin lehet a Fidesz államfőjelöltje.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Persze, annyira bátor volt Orbán Viktor, hogy a miniszterelnöki részvétel most sem úgy volt előkészítve és bejelentve, mint egy jogállami keretek közt működő demokratikus államban, azaz a regisztrációs időszak viszonylag rövid volt (ez még hagyján, habár nem csak budapesti székhelyű médiumok vannak az országban) és a független sajtónak így is csak egy részét engedték be az eseményre, pl. a Magyar Hangot most sem, habár majdnem megtörtént.

Az egyik legfontosabb bejelentés az volt, hogy további majdnem tízmillió adag Pfizer-vakcinát szerezhet az ország az Orbánék által agyonszidott Brüsszel (lásd még EU) segítségével, de a kétségkívül legnagyobb belpolitikai és politikai bejelentés az államfő kapcsán történt. Áder János megbízatása ugyanis a tavasszal, de még az országgyűlési választások előtt lejár, így a Fidesz-KDNP többségnek lesz módja az új köztársasági elnököt megválasztani, gyakorlatilag.

Orbán Viktor a mai kormányinfón az ATV kérdésére megerősítette a tévé értesülését, miszerint a Fidesz országgyűlési frakciójának államfőjelöltje Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter lehet. Sőt, még egy kis Márki-Zay Péter felé intézett szurkálódás is belefért (aki nem szeretné, hogy több mint két cikluson át lehessen valaki miniszterelnök a jövőben Magyarországon) – Orbán azt mondta, hogy sajnálja, hogy az Alaptörvény szerint legfeljebb csak két ciklusig (kétszer öt évig) lehet ugyanazon személy az államfő. Ebben egyébként nincs változás az Alaptörvény előtti Alkotmányhoz képest sem.

KategóriákMETÁL