A rendőrség válaszolt a Szabad Pécs megkeresésére egy, Vári Attilát, a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltjét érintő ügyben. A Szabad Pécs így arról értesült, hogy elindult a nyomozás.

A cikk a hirdetés után folytatódikVári Attila volt a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltje. Sokan szavaztak rá, mintegy négyezer fővel többen mint öt éve Páva Zsoltra, de nem elegen a polgármesterré választásához. A kormánypárti pártszövetség pécsi kompenzációs listájáról azonban Vári képviselői mandátumot nyert a pécsi közgyűlésbe.

A választás előtt a sajtóban több olyan ügy is megjelent, amely nem vetett túl jó fényt a friss pécsi önkormányzati képviselő Várira. Több olyan ügyet is bemutatott a sajtó, amelyek érdekes gazdasági összefonódásokat feltételeznek, és voltak más, szintén nem túl pozitív, feltárt esetek. És szó esett Vári Attila bírósági tanúvallomásáról is egy olyan ügyben, amelyben az általa vezetett pécsi sportholding, a PSN Zrt. működtette pécsi sportcsarnokban két biztonsági őr megvert egy pécsi egyetemistát. Vári a két őr mellett tanúskodott, sőt még az sem kizárt, hogy ő küldte az őröket intézkedni, de a bírósági papírok szerint a vallomása nem egyezett meg a rendőrségi kihallgatásán elmondottakkal, illetve az első- és a másodfokon eljáró bíróság szerint sem volt valószerű az őrök és az őket védő tanúk, köztük Vári Attila által előadott történet.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot már korábban megkerestük ebben az ügyben, ők csütörtökön délután adtak választ a kérdéseinkre.

Azt írták:

“Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő esettel kapcsolatban feljelentés alapján hamis tanúzás miatt indult büntetőeljárás a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni.”

Vagyis elindult a nyomozás a Vári Attilát érintő ügyben hamis tanúzás miatt Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő feljelentésére.

A Szabad Pécs a hét elején írt Vári Attilának is, hogy interjút kérjen a politikusjelölt-exolimpiai bajnoktól. Pontosabban arra a, Vári polgármesterjelölti “sajtós” e-mail címére küldtük a megkeresést, ahonnan csak a bemutatkozó e-mailt kaptuk meg a kampányban, aztán minden további kérdésünk megválaszolatlan maradt. Ahogyan egyelőre a választás utáni interjúkérelemre küldött levelünk is.

Vári Attila a választás éjszakáján nagyon korrekt nyilatkozatot adott, megköszönve a szavazatokat és gratulálva a győztesnek, de egy későbbi külön Facebook-bejegyzésben is elegánsan zárta le ezt a korszakot.

KategóriákMETÁL