Azt az Átlátszó írta meg, hogy a választások előtt a komlói roma érdekvédő Fekete Láng egyesület támogatását felfüggesztette a politikától független Magyar Élelmiszerbank. Most a Szabad Pécs arról is értesült, hogy vissza is vonták a támogatást.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyértelműnek tűnik, de csak azt írhatjuk, hogy feltehetően politikai okok miatt kellett a Magyar Élelmiszerbanknak visszavonnia korábban felkínált, és szociális alapon, karitatív célra felajánlott támogatást egy komlói roma érdekvédő egyesülettől. Merthogy a Szabad Pécs most Ferenczy Tamásnál, a volt komlói polgármesterjelöltnél, a Komló Összeköt Egyesület elnökénél azt olvasta a politikus Facebook-oldalán, hogy a támogatást a Magyar Élelmiszerbank visszavonta.

Amelyről még a választás előtt írta azt lapunk, az Átlátszó cikkét szemlézve, hogy karitatív célra felajánlott élelmiszeradományokat állíthattak a politika szolgálatába. Merthogy a támogatott komlói Fekete Láng segítségével az élelmiszeradományok (egy része) a választás előtt a Fidesz egyik komlói választókerületi képviselőjének céljait segíthette. Akkor még csak felfüggesztették a támogatást, most azonban a Szabad Pécs azt olvasta Ferenczy Tamás egyik friss Facebook-bejegyzésében, hogy a támogatást vissza is vonták. Mint írja, próbálják majd ezt a helyzetet megoldani.

A bejegyzés, szó szerint:

„ELÉG A VÁDASKODÁSBÓL

Nemrég derült ki, hogy a politikától független Magyar Élelmiszerbank, a választási kampány során egyszer már ideiglenesen, befolyásolás miatt felfüggesztett támogatást most végleg megvonja a Fekete Lángtól.
Tették mindezt azért, mert a Fekete Láng folyamatosan visszaélt a rászorulók kiszolgáltatottságával.

A Komló Összeköt Egyesület nevében a lehető leghatározottabban visszautasítom a Fekete Láng primitív vádaskodását: a felelősség csak és kizárólag őket terheli. Azonban mindent megteszünk azért, hogy a visszaéléseik miatt felfüggesztett támogatás a lehető leghamarabb újból a rászorulókhoz juthasson.

Ezentúl a rászorulók érdekeinek megfelelően politikától függetlenül, befolyásolás és megfélemlítés nélkül történhet csak az adományosztás!”

KategóriákMETÁL