Leállt a betegellátás a teljes Egyesített Egészségügyi Intézményekben, három városi rendelőintézetben kedd reggel, mert éjjel a pécsi Veress Endre utcai egységében eltört egy melegvíz-vezeték, aminek következtében meg leállt a teljes informatikai rendszer. A pécsi önkormányzat elnézést kért, és közleményt adott ki a történtekről.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmit az alábbiakban szó szerint idézünk. A lényeg: éjjel csőtörés volt, elment az áram az épületben emiatt, teljesen leázott a villamoselosztó szekrény, és az EEI teljes informatikai rendszere leállt, ezért nem volt betegellátás.

„A pécsi önkormányzat kezelésében lévő Egyesített Egészségügyi Intézmények (ESZI) tájékoztatása szerint a december 17-ére virradó éjjel a Veress Endre utcai rendelőintézet földszintjén eltört egy melegvíz-vezeték. Az ott dolgozó kollégák reggel azt tapasztalták, hogy áll a víz a rendelőben és nincs áram az épületben. A rendelőintézet villamoselosztó-szekrénye az alagsorban van, ez teljesen leázott, reggel kilenckor még balesetveszélyes volt és szakemberek javították.

A leázás miatt leállt az Egyesített Egészségügyi Intézmények informatikai rendszere is a Veress Endre mellett a Csontváry és a Lánc utcai rendelőintézetekben is. Az ESZI tájékoztatása szerint a rendszer helyreállításán reggel kilenckor még dolgoztak. 

Az informatikai rendszer leállása miatt a kora reggeli és reggeli órákban a három telephely egyikén sem volt betegellátás. A reggel kilenc órás állapot szerint a laborok már fogadták a betegeket, a többi rendelőben még szünetelt az ellátás.

Az Egyesített Egészségügyi Intézmények azt kéri, hogy akik kedden laborvizsgálatra jelentkeztek volna, de reggel nem tudták fogadni őket, szerdán jelentkezzenek újra.

Azokat a betegeket, akik valamilyen más vizsgálaton nem tudtak részt venni, és megvan az elérhetőségük, a rendelőintézetek keresni fogják egy másik, közeli időpontot ajánlva. Akiket kedden az ESZI kollégái nem érnek el telefonon, azoktól azt kérik az intézmények, hogy szerdán érdeklődjenek másik időpont felől.

Az Egyesített Egészségügyi Intézmények ezúton is elnézést kér a kellemetlenségért minden érintettől.”

Címkék:
KategóriákMETÁL