Az október 13-a után nem fideszes vezetésű tíz megyei jogú város polgármestere pedig szövetséget kötött hétfőn egymással. Az ő érdekeiket is Péterffy Attila képviseli a Megyei Jogú Városok Szövetségében.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendszerváltás előtt ügynökként, Krakus Péter néven lelkesen jelentő Szita Károly 1994 óta Kaposvár fideszes polgármestere, 2014-től pedig a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Szita/Krakus múltjáról a még Simicska Lajos által tulajdonolt Magyar Nemzet írt cikket, bizonyítékot is felmutatva arról, hogy megszerezte a politikus állambiztonsági nyilvántartó kartonját, továbbá a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság III/II. osztályának több (eredetileg) szigorúan titkos minősítésű aktáját és Szita kézzel írt jelentését a nyolcvanas évekből.

Szita múltja továbbra sem akadályozta meg, sem Kaposvár lakosságát, hogy polgármesterét újraválassza, sem a Megyei Jogú Városok Szövetségének többségét, hogy a hétfői tisztújításon ne tartsa meg elnöki pozícióban a somogyi megyeszékhelyt egyébként sikeresen és erős kézzel irányító polgármestert.

Mindenképpen erősebb hír viszont az, hogy hétfőn szövetséget kötött egymással “hazánk jövője érdekében” az immáron tíz független/ellenzéki (nem fideszes) megyei jogú város polgármestere, amit Botka László, Szeged már nem MSZP-s polgármestere jelentett be a Facebook-oldalán. A bejegyzéshez fotót is mellékelt (lásd nagy fotónkat), amelyen mások, például Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója mellett Péterffy Attila, Pécs új polgármesterének társaságában látható Botka László. Mint a Tisza-parti város vezetője írta, “közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak”.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége hétfői budapesti tisztújító közgyűlésén Péterffy Attilát, Pécs független polgármesterét, a Mindenki Pécsért Egyesület egyik alapítóját társelnökké választotta az önkormánzati szervezet, és a tíz független város érdekeit is a pécsi városvezető képviseli.

KategóriákMETÁL