Amint az egyébként várható is volt, még ha az MSZP jelöltje, nyilvánvalóan, be is tudott gyűjteni sok más ellenzéki párt szavazóiból voksokat.

A cikk a hirdetés után folytatódikDézsi Csaba András, azaz a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi győri időközi polgármester-választást, így ő lett Borkai Zsolt után a kisalföldi megyeszékhelyvezetője. A Nemzeti Választási Iroda által közölt adatok szerint Dézsi 23 932 szavazatot szerzett (56,14 százalék), míg a szocialista Pollreisz Balázs 16 646 voksot gyűjtött be (39,05 százalék).

Érdekesség, hogy a 42,25 százalékos részvétel csaknem annyi volt, mint ősszel (habár akkor is lehetett a Borkai-botrány miatt egy olyan hatás, ami az időközi választásokat jellemzi, hogy nem mindenki megy el szavazni, aki amúgy egy “rendes” választáson eljárul az urnák elé: október 13-án ugyanis Győrben 44,18 százalékos volt a részvétel. Akkor Borkai Zsolt 19 308 szavazatig jutott, míg az akkor összezáró ellenzék jelöltje, Glázer Tímea 18 671 voksot gyűjtött be.

A hat indulóból a második helyezett, a szocialista Pollreisz Balázs azt mondta, hogy telefonon már gratulált is Dézsi Csabának, a Fidesz pedig közleményében fölényes Fidesz-KDNP-győzelemről beszélt.

Az eddig orvosként, kardiológus főorvosként dolgozó Dézsi korábban volt már polgármester-jelölt, 2002-ben, 25 éve önkormányzati képviselő, és alpolgármesterként is dolgozott már a “folyók városáért”.

KategóriákMETÁL