Igaz, nagyon szoros volt a verseny, alig voltak kevesebben azok, akik semmiképpen sem várnának az M1 megismételhetetlen interjújának újrahasznosításával, és kéthetente néznék mostantól újra és újra az M5-ön(!). Köszönjük a voksokat, több százan szavaztak.

A cikk a hirdetés után folytatódikMészáros Kata televíziós riporter egy csapásra országosan híres ember lett azáltal, hogy elvállalta (rábízták) a Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel készített köztelevíziós interjút. Amelyről azt írtuk aznap este, hogy tippünk szerint be fog kerülni a kommunikáció- és médiatudományi egyetemi tananyagba, bár nem a pozitív példák közt fogják említeni. Később pedig indítottuk szavazásunkat, amelynek eredményét közöljük jelen cikkünkben.

Mint láthatják a szavazás állásáról készített fotónkon, a legtöbben (29%) azt szeretnék, hogy az M1 a Karácsony-interjúval dobja fel majd a szilveszteri műsort, de a több, mint 450 szavazó 28 %-a addig sem várna, a megadott válaszok közül az tetszett nekik a legjobban, hogy a köztévé kezdje el ismételni kéthetente az M5-ön.

Aki még nem látta volna, vagy lekapcsolta eddigre a műsort, megmagyarázzuk az M5-ös “tréfát”: Mészáros Kata szinte sírásközeli, de mindenképpen igen durcásnak, sőt vérig sértettnek tűnő állapotban, több percen keresztül azzal húzta az időt, hogy bocsánatkérésre szólítsa fel Karácsony Gergelyt. A riporter véleménye szerint ugyanis a politikus durva csúsztatást követett el azzal, hogy azt nyilatkozta, őt nem hívta meg a köztelevízió. Majd kinyomtatott e-maileket lobogtatott, hogy márpedig meghívták Karácsonyt, mégpedig az M5. Igaz, azt külön már nem mondta, hogy nem belpolitikai ügyről, hanem egy kiállításról kérték nyilatkozni, amit aztán egy külső helyszínen Karácsony megtett az M5-nek, és azt sem hangsúlyozta ki /elfelejtette, minden bizonnyal, de Karácsony Gergely aztán ezt megtette helyette/, hogy az M5 egy kulturális csatorna.

Mészáros Katáról a kizárólag vicces vagy annak szánt lhírekben utazó Hírcsárdán megjelent egy remek anyag, elég szórakoztató, ITT olvasható, de aztán az is, hogy a valóság nem is áll túl távol (mínusz a bocsánatkérés) az álhírtől. Mészáros Kata ugyanis – amint arra a Magyar Narancs felhívta a közvélemény figyelmét – Budapest XVII. kerületi önkormányzata egyik alpolgármesterének, egyben a helyi Fidelitas (vagyis a Fidesz ifjúsági szervezetének) alelnökének, Füzesi Péternek a felesége. Sőt, az alpolgármester vagyonnyilatkozatában Füzesiné Mészáros Kataként volt feltüntetve a riporternő.

A Média1-en pedig azt olvastuk, hogy fideszes politikus Facebook-oldalán volt egy közös fotó kettejükről, amit azonban, nem sokkal a Magyar Narancs erről szóló cikke után levettek az oldalról.

Török Gábor politológus szerint hatalmas öngól volt az M1-nek az interjú.

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke a Facebook-on sorolta, hány jogszabályi helyet sértett meg az interjúval az M1. Sőt, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a Médiatanácshoz és a Közszolgálati Kuratóriumhoz fordul a köztévé Karácsony-interjúja miatt. A MÚOSZ felelősségre vonást és – a hasonló esetek elkerülése érdekében – megelőző intézkedéseket követel.

Sőt, fideszes részről is érte kritika a beszélgetést: Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is bírálta z interjú miatt a köztelevíziót a Twitteren.

És persze még sokan mások is megszólaltak, az elképesztő interjú híre bejárta a sajtót, született egy csomó meme, és így tovább. Szóval volt némi pezsgés a történtek miatt.

Mi pedig, a végén(?) azoknak igyekszünk kedveskedni, akik nem tudnak várni szilveszterig. Íme.

KategóriákPOP