Szeptember végén vette át a Fehérvári Járási Kormányhivatal az országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylését tartalamzó levelét. A töványes határidő már lejárt, de a válasz még mindig csak “készül”.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egykoron József nádor, ma azonban már Orbán Viktor miniszterelnök családjának a tulajdonában álló hatvanpusztai majorságban grandiózus építkezés zajlik, egy része föld alatti építkezés. Hadházy Ákos azért nyújtott be ezzel kapcsolatban 2019 őszén, majdnem négy hónapja a Fehérvári Járási Hivatalhoz közérdekű adatigénylést arra vonatkozóan, hogy megtudja, hogy a területen álló, műemléki védettséget élvező hatvanpusztai majorságában mit építenek. Illetve, hogy az értesülései helyesek-e, hogy ennek az építkezésnek a részeként valóban elbontják-e az egyik védett épületet.

Hadházy Ákos péntek reggeli Facebook-bejegyzés szerint a szeptember végén átvett, országgyűlési képviselőként küldött közérdekű adatigénylését, amelyet ITT olvashatnak, a mai napig nem sikerült megválaszolni, holott legfeljebb 15 nap, és esetleg, indokolt esetben újabb 15 nap állt volna e célra számukra rendelkezésre a válasz megküldéséhez.

Mint Hadházy írta, a levélben egyszerű, közérdekű kérdéseket tett fel egy műemlék területén, egy őspark közepén zajló építkezésről. A hivatal, és annak vezetője azonban minden eddigi érdeklődésére csupán annyit mondott az országgyűlési képviselő posztja szerint, hogy nyugodjon meg, a válasz készül. A legutóbb hétfő délutánra ígértek visszahívást, de az “elfelejtődött”, ezért Hadházy Ákos autóba ült, és személyesen is felkereste a hivatalt. A válasz ismét az volt, hogy készül a válasz, és majd küldik.

A rendszeres “a válasz készül, és majd küldik”-válasz számunkra azt sugallja, hogy a hivatal azt nem tagadja, hogy kellene válaszolnia a közérdekű adatigénylésre.

Hadházy Ákos a hivatalvezetőről is készített videót (lapunk ezt nem közli, ezért nem linkeljük a posztot), amit – mint írja – azért tett, mert még arra sem volt hajlandó válaszolni, hogy a hivatala illetékes-e az ügyben. És, mert 2020. február elseje után a hivatalvezető talán megtehette volna még azt is, hogy nem enged be az irodájába egy országgyűlési képviselőt, habár “még az akkor életbe lépő gyalázatos módosítások” után is van Hadházy szerint némi esélyük képviselőként hivatalvezetőket felkeresni. Szerinte, ha valódi információt nem is fognak kapni akkor sem, legalább azt megteszik, hogy az utókornak megmutatják, hogyan szolgálnak ki egy egyre durvább rendszert szervilis módon állami hivatalok vezeteői “az információk egyre durvàbb elhallgatásával”.

KategóriákMETÁL