Egészen biztosan az év első, de az is biztos, hogy az egyik legjobb és legizgalmasabb könnyűzenei fesztiválját tartják ma Pécsett, ráadásul a belépés minden helyszínre és mini-koncertre ingyenes: ez az ötödik Made in Pécs Fesztivál. És már el is kezdődött.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmint azt a szervezők, a Made in Pécs Magazin készítői megfogalmazzák: a Made in Pécs Fesztivál a pécsi zene és a pécsi zenekarok legnagyobb ünnepe!

A programok reggel 10 órától kezdődtek el, s hajnalig tartanak, Pécs hat klubjában (Szabadkikötő, Nappali, Pécsi Est, T-ti-tá, Trafik, Made in Pécs Café), ahol minden a pécsi bandákról és a szólistákról szól majd.

A belépés tehát minden helyszínre ingyenes. A mai napon összesen 130 produkciót láthatna az, aki mindenütt ott tudna lenni a párhuzamosan hat helyszínen tartott ízelítő-koncerteken. A több, mint 130 produkcióban 518 zenész lép fel.

Már hagyomány az is, hogy van vendégváros, Liverpoolból és Bécsből is jöttek már zenekarok, idén, azaz ma 6 vendégprodukcó lesz, 3 előadót Veszprémből, 2023 Európa Kulturális Fővárosából, 3 bandát pedig Erdélyből hívtak meg: Veszprém: Likó Marcell, Sub Bass Monster, ÉSTE: Trócsányi-Süle. Erdély: Teddy Queen, Harmadik Zenekar, Szintaxis.

A koncertek idén is húsz percesek, és van húsz perc átállás is, azaz, van annyi idő, hogy akár egyik helyszínről egy másik, számunkra izgalmas koncertre átérjünk. A meghívott vendégzenekarok viszont 30 percet játszanak.

Facebook-esemény ITT, a programok óra szerint pedig az alábbi fotókon.

KategóriákMETÁL