December végén dalos karácsonyi üzenettel jelentkeztek, most pedig beszélő rendőrautóval juttatnák célba üzenetüket a baranyai rendőrök.

A cikk a hirdetés után folytatódikMeghökkentő audiovizuális tartalmakból sokat fogyasztunk, de a beszélő rendőrautó, azaz ZsandÁrpi első etűdjét csak nehezen emésztjük: “Hogy ki ZsandÁrpi? Ő egy nagyon szimpatikus, munkájára a végletekig igényes, tapasztalt, sokat látott rendőr, aki segít a közlekedőknek abban, hogy ne a saját kárukon, hanem az ő történeteiből tanulják meg elkerülni a balesetveszélyes helyzeteket. ZsandÁrpi az esetein keresztül humoros formában rávilágít a bekövetkezett balesetek okaira, és a hibás magatartásokra.” – áll a rendőrség weboldalán. Szóval az ajánlószöveg sem gyenge, de mutatjuk a videót.

Ezekkel a dramaturgiai csúcspontokkal szembesültünk:

  • Geszti Péter főbűneit idéző főhősnév,
  • beszélő autók,
  • “vakerálta”,
  • újabb büntető szóvicc: “nem a Focus-ra fókuszált”,
  • és ne menjünk el a tény mellett, hogy beszélő autók.

Persze pozitív a rendőrség igyekezete, nyilván van hova fejleszteni a közlekedési morált, de vannak kétségeink, hogy a célcsoport pont így fogja befogadni az üzenetet. Mindenesetre, a police.hu oldalán olvasható ajánló utolsó soraiból arra lehet következtetni, hogy ZsandÁrpival még találkozni fogunk.

KategóriákMETÁL