Nagyon is van jelentősége Hoppál Péter legújabb Facebook-posztja megítélése szempontjából annak, hogy néhány napja Orbán Viktornál járt (választás utáni raporton, nyilván) a Fidesz pécsi elnöke. Merthogy akár még kommunikációs iránynak is vehetjük. S mert az új bejegyzés Hoppál Péter elhíresült facebookos posztjai sorába illik, kábé tökéletesen. Igaz, szó sincs fura világmagyarázatról, finom csúsztatásról, hardcore politikai kijelentésekről, hülyén szavazó pestiekről, de van helyette egy durva, nettó hazugság, egy szervezet újbóli megtiprása és a kormánynak NEM kedves témák egybemosása.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péterrel kapcsolatban elhangzik időnként, hogy ő az a politikus, akinek papírja van róla, hogy hazudott. És nyilván olyankor jön ez elő (mármint kb. jogosan), amikor Hoppál nagyon meredeket állít vagy sugalmaz.

Ettől függetlenül Hoppál Péter nem hazudozó. Az viszont észrevehető volt már a 2018. tavaszi választás előtt is, de a múlt őszit közvetlenül megelőzően is, majd a pécsi választási vereség után még inkább, hogy egyre többször túltolta a posztokat. Sokszor volt olyan érzésem, mintha megfelelési kényszerből írná, amit ír. Mintha bizonygatni akarná (tudatosan vagy tudat alatt), hogy Pécsett közel s távol nem termett ilyen hű embere Orbánnak, a kormányzati politikának és kommunikációnak.

A legmeredekebb kijelentések azonban sokszor csak sejtetés szintjén voltak ott. Persze volt több, a falig elmenő, vagy még a falat is lefejelő bejegyzése is.

Ezek után több szempontból is érdekes volt, vajon mivel és hogyan folytatja azt követően, hogy a napokban találkozott Orbán Viktorral. Nyilvánvalóan most kerülhetett terítékre valójában a választási eredmények beígért értékelése. Képek is kerültek fel a találkozóról néhány napja Hoppál képviselői oldalára.

Jó NAT-ot! Szakértők és pedagógusok szerint nem az a kérdés, rossz-e az új NAT, hanem az, hogyan javítsák ki

Azért ígérkezett beszédesnek, s volt nagyon “várós”, hogy mit is posztol Hoppál a Főnökkel való közös fotósorozata után, mert a pécsi országgyűlési képviselő leginkább a politikailag nem túlságosan korrekt, beszólogatós, ellenfeleket szurkáló, keménykedős Facebook-bejegyzései miatt került látókörbe. Azaz, ezek minősége és híre kizárt, hogy ne jutott volna el Orbánhoz.

A friss bejegyzés viszont éppen ugyanebbe a sorba illik, azon posztok közé, amik Hoppált időnként a média fősodrába repítették.

Úgy tűnik tehát, hogy folytathatja a virtuális favágást, sőt nem csodálkoznánk, ha tovább keményedne ez a hang, s éppen valami ilyesmi irányvonal lenne, az, amit Hoppáltól (s talán egyre többüktől) elvárnak, akár már készülvén-hangolván 2022 tavaszára. Persze, látjuk, hogy a központi kommunikáció is kezd igencsak eltolódni.

Így viszont már azon sem lehet csodálkozni hogy Hoppál, a fotók alapján mégiscsak maradhat a Fidesz pécsi elnöke és a Fidesz egyik 2022-es baranyai országgyűlési képviselője. Habár ennek magam az ellenkezőjére fogadtam volna. A miniszterelnöki raport ugyanis a képek alapján valóban jó hangulatúnak tűnik. /Pesze, arra is van sansz, hogy, amennyiben nem lett volna jó hangulatú, akkor is ilyesmi fotók készültek volna./

Hoppál ugyanis a Fidesz által nagyon nem kímélt Emberség Alpítványról, és egy általuk, a NAT-ról szervezett fórumról ír.

Pontosabban hazudik:

„A ló is kilóg, nemhogy a lóláb: Pécsett a Soros-központ, az Emberség Erejével Alapítvány szervezte a Nemzeti Alaptanterv elleni fórumot, amelyen a “jogvédő” elnök kijelenti: “a NAT nem jó”. Ők nyilván mindenhez IS értenek, pl. a NAT-hoz is, meg a Pécs Pride szervezéséhez is.”

Hazudik, mert Pécsi Soros-központnak nevezi az EEA-t. És mert azt mondja, hogy az Emberség Erejével szervezi a Pécs Pride-ot. Mindkettő nettó hazugság.

Ami igazán szomorú azonban, hogy Hoppál és a pécsi Fidesz már így is eleget ártott csúsztatásokkal, hazugsággal, hangulatkeltéssel az Emberség Erejévelnek. Azok ellen pedig, akik a NAT ellen tiltakozni mernek, már elkezdődött a hangolás. A Pécs Pride ellen pedig szinte napról napra, a nyílt uszítást karcoló anyagok jelennek meg Hoppálék “sajtójában”.

Hoppálnak a két témát sikerült összehoznia, miközben nincs köztük semminemű összefüggés. A szervezői szinten meg végképp nincs.

Még feljebb csúszik a szomorúság-mérő, ha mindehhez hozzá vesszük, hogy Hoppál pedagógus.

OK, talán, bármi okból nem ellenzi, nem bírálja az új NAT-ot, és nem a barátai a szervezők és a résztvevők sem. A fórumon azonban részt vehetett volna. Sőt: ott kellett volna inkább lennie. A helyett, hogy nem megy el, nem érdeklődik iránta, utána pedig össze-vissza ír róla mindeféle hülyeséget és hazugságot.

A helyett, hogy például, azt írta volna, hogy ‘mivel fontos, közös ügyről szóló vitát karoltatok fel: köszönöm – az előzőekért pedig: bocsánat’.

KategóriákPUNK