Megint táblákat vitt a T. Házba a volt LMP-s, ma már független politikus. Ki is tette őket, amire Kövér László úgy döntött, hogy kitiltja Hadházyt a parlamentből mára. Hadházy Ákos a hivatalos Facebook-oldalán reagált a történtekre. Szerinte mostanra oda jutottak, hogy a mai parlament munkájában már nincs is túl sok értelme részt venni.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Ez a „Parlament” már nem az az Országgyűlés, amelynek munkájában érdemes lenne részt venni. A magát Istennek képzelő Fidesz az októberi akcióm után ismét durván szigorította a játékszabályokat, az országgyűlési képviselők durva jogfosztását eredményező törvénymódosításokat fogadott el” – így kezdődik az a poszt, amelyet a civilben állatorvos független országgyűlési képviselő Hadházy Ákos kitett a kitiltása után, nem sokkal ezelőtt.

Hadházy felment a parlamenti karzatra, és onnan lógatott be táblákat a képviselők feje föle, az egyikre például azt írta, hogy

“Stop propaganda”,

egy másikra pedig azt, hogy

“A miniszterelnöknek a majorságát”.

Utóbbival arra az építkezésre utal, amely egy, az Orbán-család tulajdonában álló majorságon van folyamatban, és amellyel kapcsolatban Hadházy nagyon sokáig semmiféle választ nem kapott. Aztán kapta EZT.


Mint írta, Kövér László azt akarja, hogy az ellenzéki képviselők a kormány legpiszkosabb hazugságait és hergeléseit, alázásait is csendben, hátratett kézzel, jólfésült szónoklatokkal viseljék el a parlamenti padsorokban.

Ő viszont ezt nem tudja elfogadni, és hiszi, hogy az eddiginél még kevesebb értelme van bent maradni, írta.

“A karzaton amúgy ugyanúgy megbüntethet K. László – már ki is tiltott mára, és bejelentette, hogy számíthatok a bírságra –, de egyrészt tehet egy szívességet, másrészt a karzaton nem kell úgy tennem, mintha hajlandó lennék részt venni ebben a színjátékban.”


„Nincs befolyásom arra, hogy a Fidesz bábjaként működő ál-Alkotmánybíróság, ál-Számvevőszék, ál-Médiatanács, ál-MTVA, ál-Ügyészség stb. eljátssza, vannak a hatalmat kontroll alatt tartó szervezetek Magyarországon. Egyetlen dologra van ráhatásom: nem játszom el, hogy van valódi parlamentünk és nem játszom el, hogy van a „Parlamentnek” még komolysága vagy tekintélye.”

Arról, hogy milyen egyéb szankcióval sújtják majd még Hadházy Ákost, nem tudni egyelőre. Kövér-házelnök ezzel kapcsolatban későbbre ígért döntést.

Mint az ismert lehet önök előtt is, tavaly decemberben a parlament elfogadta azt a, képviselők jogállásáról szóló szabályt módosító javaslatot (természetesen fideszes képviselők nyújtották be), amelyről azt kommunikálták akkor, hogy a magyar parlament méltóságának a megőrzése miatt szigorítottak, mert a rendet fenn kell tartani az Országgyűlésben. Ezt a sajtó Lex Hadházynak nevezte el. Mindez ugyanis Hadházy Ákos azon, elhíresült akciója után történt, amikor ugyancsak táblákat kifüggesztve és felemelve tiltakozott az Orbán-kormány politikája és a politikai korrupció ellen. Akkor többen is odaugrottak a fideszes honatyák közül és próbálták letakarni a táblákat (miután az akkor éppen a pulpituson álló Orbán Viktornak nem sikerült kivennie az egyiket Hadházy kezéből). A nem rest fideszes képviselők közt a megyénk túl volt reprezentálva, két baranyai képviselő, Bánki Erik és Hoppál Péter is ott termett azonnal, hogy próbálja a táblát elvenni vagy letakarni.

Magyar zászlóval takarták le Orbán beszéde alatt a Parlamentben Hadházy “Orbán lopott”-tábláját

KategóriákMETÁL