Nem tárgyalta mai, pénteki közgyűlésén a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. az eredetileg egyes napirend alatt tárgyalni kívánt Zsolnay-szóvédjegy ügyét. Péterffy Attila pécsi polgármester kérésének eleget téve ugyanis levették a napirendről az ügyet.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Rendkívüli sajtótájékoztatón szólította fel a pécsi Fidesz tegnap Péterffy Attila pécsi polgármestert, hogy akadályozza meg, hogy a Zsolnay Zrt. mára kitűzött közgyűlésén a meghívó szerinti egyik tárgyalandó napirendről, a Zsolnay szóvédjegyről szavazni lehessen.

A csütörötki pécsi fideszes sajtótájékoztatót élőben közvetíette a Szabad Pécs, majd tegnap este egy hosszú, részletes cikkben írtunk a Zsolnay védjegy-ügyről, és a

Péterffy Attila azonban már a Fidesz sajtótájékoztatója közben kiadott egy közleményt arról, hogy szeretne részletes tájékoztatást kapni az ügyről, ezért azt kéri, hogy vegyék le a napirendről.

A Zsolnay Zrt. Közgyűlésén történtek csak később lesznek valóban nyilvánosak, ugyanakkor a Szabad Pécsnek biztos információja van arról, hogy mi történt ott, és az előzmények és a konkrét ügy miatt is leírjuk értesülésünket: hogy a péntek délelőtti Zsolnay-s közgyűlésen a Zsolnay Zrt. megbízott jogi képviselőjeként levezető elnökként eljáró pécsi ügyvéd, dr. Bodnár Imre jelentette be azt, hogy nem veszik napirendre, nem tárgyalják a Zsolnay szóvédjegy ügyet.

A közgyűlésen a szavazásnál (eredetileg három tárgyalandó témát tűztek ki mára) a Zsolnay Zrt. főrészvényesét egy másik (tudomásunk szerint budapesti) ügyvéd képviselte, ő szavazott a főrészvényes helyett – ez amúgy teljesen bevett gyakorlat, meghatalmazással képviselheti más is bármely részvényes érdekeit és szavazhat a megbízó helyett.

Azon amúgy nem csodálkoznánk, de ez már vélemény, sőt azon túl is spekuláció, nem pedig tény, mint az előzőek, hogy akár a közeli jövőben sor kerülne egy találkozóra a Zsolnay főrészvényese és a pécsi polgármester közt, ahol megvitatnák a védjegy ügyet. Sőt, akár azon sem csodálkoznánk, ha utána annak eredményéről is lenne majd egy közlemény. Merthogy a tudomásunk szerint ráadásul március elején le is jár a Zsolnay Zrt. Igazgatóságának a megbízatása, így új tagokat kell választanai (/korábbiakat újra megválasztani), amit ismételten a Zsolnay Zrt. Közgyűlése szavazhat meg, azaz hamarosan amúgy is újra össze kell hívni a Közgyűlést. Szóval egyáltalán nem lennénk meglepve, ha akár már arra az alkalomra megtörténne a polgármester, illetve a pécsi városvezetés (és esetleg a Zsolnay-részvényeket ugyancsak tulajdonló Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezetésének) a tájékoztatása a tervekről. Amiről a már említett tegnap esti, részletes cikkünkben megírtuk, hogy például saját kávét is szeretnének Najariék forgalmazni Zsolnay márkanév alatt.

Ráadásul, ugyem, s ez is benne volt már a tegnapi cikkünkben is, a pécsi Fidesz sajtótájékoztatóját tartó Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi városházi frakciójának vezetője sem vetette el teljesen, vagy gondolta bizonyosan ördögtől valónak azt a tervet, hogy a Zsolnay-védjegy használatát kiszélesítsék. Abból a célbólm hogy eddig nem létező, nem feltétlenül szorosan a kerámia- és porcelángyártáshoz kötődő új termékek gyártása kezdődjön Zsolnay márkanév alatt. Annyit mondott csupán – és feltétlezzük, hogy Péterffy Attila is ezért kíván tájékozódni –, hogy ez az terv veszélyeket is rejt magában. Eredetileg ugyanis a Zsolnay Zrt. Közgyűlése helyett a Zsolnay Zrt. Igazgatóságának a hatáskörébe utalták/utalhatták volna a Zsolnay szóvédjegy felhasználásáról, harmadik személy részére való értékesítéséről való rendelkezést.

KategóriákMETÁL