Hevesnek is mondhatnánk a mai közgyűlésen kialakult vitát, ha nem láttunk volna még heves vitát. De mégis volt, amiben szinte minden megszólaló egyetértett.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 2019-es költségvetés módosítása és 2020-as költségvetés első tervezete volt az első februári közgyűlés középpontjában. A számokat az ellenzéki (Fidesz, KDNP-ÖPE) frakciók és a városvezetés – nem meglepő módon – teljesen máshogy értelmezték. Amellett, hogy több érdekesség is elhangzott a vitában, azért akadt néhány szórakoztató pillanat is. Például az, amikor egymás – és ezzel a város – múltjára mutogatás közben mindenki a másikat akarta meggyőzni, hogy több szerénységet kellene tanúsítani:

szerénység

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

forrás: onkormanyzati.tv

És ez tényleg csak a csúcs volt, hiszen a – valahol mégiscsak szórakoztató – jelenet előtt és után, szinte végig a klasszikus egymásra mutogatás tényállása valósult meg. Ha ezeken az “elmúlt tíz év vs. az elmúlt tíz évet megelőző elmúlt nyolc év” jellegű vitákon túllendülünk, akkor viszont egy elég súlyos probléma marad. Egészen pontosan 8,54 milliárd forintnyi probléma, amit előbb vagy utóbb, egyben vagy részletekben, de vissza kell fizetni. Ebben pedig semmi vicces nincs.

KategóriákPUNK