A hírt a Pécs Pride szervezője, a Diverse Youth Network jelentette be a Facebookon. És lemondtak több más, felvezető vagy kapcsolódó programot és nemzetközi utazást is. A későbbiekben döntenek arról, mikor tartanák meg a fesztivált és annak részeként a felvonulást.

A cikk a hirdetés után folytatódikA bejegyzést az alábbiakban szó szerint közöljük.

A Magyarország Kormánya által bevezetett különleges jogrend és vészhelyzet vonatkozásában folyamatosan követjük a hazai és európai eseményeket; a Diverse Youth Network, mint felelősségteljes civil szervezet pedig elkötelezi magát a koronavírus (COVID-19) elleni hatékony fellépésben! 

Emiatt a 2020. május 11-16-ai „Freedom of my Identity Human Rights Festival” és a Pécs Pride 2020 tervezéssel – szervezéssel járó feladatait határozatlan időre befagyasztjuk, vészforgatókönyv megalkotásán dolgozunk, folyamatosan tájékozódunk szakértő és tanácsadó munkatársainktól, és idejében tájékoztatást adunk minden követőnknek, érdeklődőnek, a rendőrségnek, és együttműködő partnereinknek az események halasztásáról. Az új időponttal kapcsolatban mindenkit idejében tájékoztatunk! 

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy egészségügyi tanácsadóink szerint bármely korlátozás feloldása ellenére sem szabad megtartanunk a rendezvényeinket májusban, mert azok népegészségügyi kockázata még mindig magas! A dolgok jelenlegi állása, a bizonyítékok és a járvány terjedése miatt még akkor is elővigyázatosságból indokolt a halasztás, ha a vírus hirtelen eltűnik. 

A Diverse Youth Network munkatársai ezzel egyidejűleg az alábbi programokat törölték, vagy halasztották el, későbbi, továbbra is határozatlan időpontra:
– Második Antirasszista Konferencia /Gyűlöletbeszédtől a népirtásig/ (Miskolc) – március 21
– Our Colours Unite Us! ifjúsági csere APV (Pécs) – március 14-16
– Szolidaritási Fundraising Party (Berlin) – március 28
– Our Colours Unite Us! ifjúsági csere (Pécs) – május 11-18 
– Mobilitási lehetőségek a Facebook oldalunkon: Berlin, Adana 
– Training of Trainers Seminar (Toledo): április 5-12. 
– valamennyi nemzetközi utazásunkat szintén töröltük a következő 3 hónapra

a Diverse Youth Network csapata
2020. március 16.

KategóriákMETÁL