Ítélkezési szünet van a veszélyhelyzet miatt, de bizonyos eseteket most is tárgyalmak, és tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzéseket is kihirdetnek. Ilyen büntetővégzést hozott a Pécsi Járásbíróság március 25-én, egy tavaly márciusi pécsi bántalmazási, súlyos testi sértés miatt indult ügyben. Az ok, mint oly sok más esetben, itt is a féltékenység volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikH. J. vádlottat súlyos testi sértés bűntette és rongálás vétsége miatt halmazati büntetésül hat hónap börtönre ítélte a Pécsi Járásbíróság, amelynek végrehajtását azonban két évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság megállapította, hogy H. J. 2019. március 18-án, egy pécsi köztéren bántalmazta volt élettársának éppen arra sétáló későbbi élettársát, F. J.-t. A sértett férfit egy alkalommal ököllel arcon ütötte, majd az ütéstől a földre kerülő, földön fekvő sértettet 2-3 alkalommal fejen és karon rúgta.

A vádlott férfi ráadásul a sértett mobiltelefonját is magához vette (az az esés közben a sértett zsebéből kiesett), hogy a sértett ne tudja a rendőrséget értesíteni. Ezt követően távozott a helyszínről. Amikor a sértett telefonja megszólalt, a vádlott azt eltörte. A rongálással okozott kár 76.500 forint volt, ami nem térült meg.

A sértettnek eltörött az orrcsontja, orrtája zúzódott, bal szemének környéke bevérzett. Az orrcsonttörés miatt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

KategóriákMETÁL