Ugyanabban az egyetemi utasításban, amelyben az egyetemi kollégiumok bezárásáról és kiürítéséről is döntöttek, szó van a nem életmentő műtétek elhalasztásáról és a többletkapacitás biztosításának szükségességéről, illetve annak módjáról is.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem végeznek már el olyan műtéteket Pécsett, amelyek nem életmentőek egy felsőbb, egyetemi utasításra, írta meg ma a hírt a Szabad Pécs. Akkor még megbízható, de nem hivatalos információkra hivatkotunk.

Azóta megkaptuk azt a, tegnap keltezett egyetemi utasítást is, amelyben egyebek, például az egyetemi kollégiumok bezárása és kiürítésére vonatkozó utasítás mellett döntöttek a halasztható, nem életet mentő, azonnali beavatkozást nem igénylő műtétek elhalasztásáról. Megjegyezzük, tudtunkkal más városokban is meghoztak már ilyen döntéseket.

Amint azonban látható is az alábbi csatolt dokumentumrészletben, a daganatos betegeket érintő beavatkozásokat is elvégzik, még akkor is, ha azok önmagukban éppen nem is közvetlenül életet mentő beavatkozások. Minden más műtétet azonban elhalasztanak egyelőre.

Ugyanebben a döntési csomagban határoztak arról is a pécsi egyetemen, hogy a volt Baranya Megyei Kórház területén, a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti tömbjének már nem használt egységeiben és a nővérszállón fognak kialakítani többletellátásra alkalmas helyiségeket.

KategóriákMETÁL