Lesz POSZT, illetve Pécs mindent elkövet ennek érdekében, mindent, amit ígért vállal, és időben is vannak még, minden rendben a pécsi színházi fesztivállal, zajlik rendben az előkészítés. Sajnos azonban egyes politikai erőknek, úgy tűnik, érdekükben áll vihart kavarni – nagyjából ez a lényege annak a péntek délutáni pécsi városházi közleménynek, amelyet Bognár Szilvia, kultúráért felelős pécsi alpolgármester jegyez.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elmúlt években, az előző, fideszes városvezetés idején március közepe előtt nemigen szóltak a hírek az aktuális évi színházi fesztiválról. Ám mivel most látszólag komoly aggodalom övezi a POSZT-ot a jobboldali sajtó és politika részéről, szükségesnek tartunk tisztázni néhány tényt. Ezzel a felütéssel kezdődik Bognár Szilvia pécsi alpolgármester pénteki közleménye a POSZT-ról.

„Szeretnék minden, a POSZT-ért és a fesztivál pécsiégéért aggódót megnyugtatni: Pécs város vezetése és jómagam személyesen is mindent megteszünk azért, hogy szeretett fesztiválunk itt maradjon. Ahogy azt már korábban is mondtam: a POSZT-ból a P Pécset jelenti, mi pedig ehhez tartjuk magunkat.” – közölte az alpolgármester.

Mint írják, a fesztivált szervező cég, a POSZF NKft. ügyvezető igazgatója, Magyar Attila beadta lemondását, ennek elfogadásáról és az új ügyvezető megbízásáról a társaság  taggyűlése jogosult döntést hozni.

A tagok gondoskodtak a taggyűlés összehívásáról, amely március 9-én délután ül össze. Reményeik szerint arra méltó, a szakmában ismert és elismert vezető kerül a POSZF NKft. élére.

Hozzátették: mint az a közvélemény számára már ismert, Pécs önkormányzata a korábbi 30 millió forint mellett további 20 millió forint biztosítását vállalta a POSZT lebonyolításához annak érdekében, hogy a fesztivált eredeti helyszínén tudjuk megszervezni.

„Ennek a vállalásnak eleget is teszünk, e felől senkinek ne legyenek kétségei.”

„Számunkra egy kérdés maradt nyitott: az idei fesztivál állami támogatásának mértéke és folyósításának üteme.”

Merthogy: “a központi forrás időben történő megérkezése bizonyossá tenné a kulturális kormányzat elkötelezettségét a POSZT mellett, ami minden bizonnyal biztonságot nyújtana a szervezőknek és megnyugvást a fesztivált szerető közönségnek”.

E közben a versenydarabok válogatása is folyamatosan zajlik, és ez így lesz egészen március 9-ig.

A meghosszabbított válogatás oka éppen egy remek pécsi darab, a színészként és rendezőként is kedvelt Anger Zsolt rendezte Fúrnitúr. Az ítészek a Pécsi Nemzeti Színház darabjáról is véleményt kívánnak alkotni, így hétfőn megtekintik.

Címkék:
KategóriákJAZZ