„Európa kiigazítja a COVID-19 válság kapcsán előtörő nemzeti önzést és a tagállami kormányok közötti egyeztetés hiányát. Az Európai Tanács rendkívüli ülésén zöld utat adtak az Európai Parlament által is támogatott európai bizottsági javaslatnak a vírus terjedésének megfékezésére és a rászoruló országok megsegítésére, tájékoztatta szerdai közleményében a Szabad Pécset is az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Európai Parlament elnöke, David Sassoli az alábbiakat nyilatkozta az Európai Tanács keddi rendkívüli ülését követően:

Európa kiigazítja a COVID-19 válság kapcsán előtörő nemzeti önzést és a tagállami kormányok közötti egyeztetés hiányát.

Az Európai Tanács rendkívüli ülésén ma zöld utat adtak a Parlament által is támogatott bizottsági javaslatnak a vírus terjedésének megfékezésére és a rászoruló országok megsegítésére.

Sassoli szerint végre valódi szolidaritást mutat az EU: elsőbbséget élvezve jutnak el a megfelelő helyre az orvosi berendezések, megvédik az áruk szabad áramlását az Unióban, és a családok és a vállalkozások is hozzájutnak az első jelentős támogatáshoz.

„Végre megjelent a színen az egységes és cselekvésre kész Európa, amely szembenéz a drámai kihívással. Mindnyájan egy családot alkotunk Európában: senkit sem hagyunk magára, és senkinek nem kell egyedül megküzdenie a nehézségekkel” – fogalmazott.

Mint írták, az Európai Parlament is készen áll arra, hogy saját feladata elvégzésével kivegye a részét a munkából az európaiak élete és megélhetése védelmében. “Nem adjuk fel, hogy európaiként élhessünk” – közölte az EP-elnök.

KategóriákMETÁL