Olvasói levelet kaptunk. A szöveget változtatás nélkül és a szerző kérésére – érhető okokból – név nélkül közöljük.

A cikk a hirdetés után folytatódikKedves Pride ellen tüntető, homoszexuálisokat gyűlölő felnőttek!

Arra hivatkozva akartok eltüntetni mindent, ami a homoszexualitással kapcsolatos, hogy a gyerekeiteket védjétek. Az UNICEF honlapja szerint „a gyermek meghatározása: minden 18 éven aluli gyermeknek számít. A gyermekjogok minden gyereket megilletnek.” Én jelen sorok megírásakor meg nem töltöttem be a 17-et, szóval úgy tűnik, a gyermekjogok engem is védenek. Ha a ti gyereketek lennék, meg akarnátok védeni a homoszexuálisoktól? Akkor is, ha én vagyok meleg?

Olyanokat állítotok, hogy a homoszexualitás „fertőz”. Pedig egy gyerek nem lesz attól homoszexuális, mert melegeket lát. Én konzervatív, keresztény családban nőttem fel, nem volt soha meleg ismerősöm, nem igazán találkoztam soha a témával sem, mégis az azonos neműekhez vonzódom. Mi nektek a garancia arra, hogy a hozzám hasonlóktól féltve óvott gyereketek nem lesz homoszexuális? Engem is védtek a szüleim, minden olyantól, ami nem fér bele az értékrendjükbe. A homoszexualitás pedig ilyen.

Sőt, honnan tudjátok, hogy a ti gyereketek nem meleg? Rólam sem tudják a szüleim, hogy az vagyok. Titkolom, legalább addig, amíg be nem töltöm a 18-at, mert fogalmam sincs, hogy reagálnának. Ha a hírekben megjelenik pl. egy Pride-ról szóló riport, akkor a néha pár szóval kommentálják. A múltkori kedvencem a szüleimtől az volt, hogy „ezek is mit tanulhattak otthon, hogy ilyenek lettek?” Ilyenkor úgy az arcukba vágnám az igazat, de helyette csak hallgatok és úgy teszek, mintha egyetértenék.

Az emberek csak annyit látnak belőlem, hogy egy jól tanuló, intelligensnek mondott, átlagos pécsi középiskolás vagyok. De azt nem látják, hogy folyamatosan bujkálnom kell és azt hallgatni, mennyivel jobb lenne a világ nélkülem. Keresztény családban nőttem fel, keresztény iskolába jártam 8 évig, hiszek Istenben (valószínűleg nagyon utál engem, mert meleg vagyok, de ezen akkor sem lehet változtatni…), mégis homoszexuális vagyok. Ez nem döntés kérdése. Ha eldönthetném, nyilván heteró lennék, mert folyamatos szenvedés a jelenlegi életem abban az uszításban, ami itt megy. De nem lehet választani ebben a kérdésben. Van egy szerelmem, aki velem azonos nemű és nem tudok mást szeretni helyette. Ti belegondoltatok már abba, milyen lenne, ha azt mondanák nektek, hogy ne a párotok/házastársatok szeressétek, hanem helyette valaki mást, akihez egyáltalán nem vonzódtok? Lehetetlen.

Pécs több ezer éves múltjára hivatkoztok? Homoszexualitás előbb létezett, mint ez a város. A pécsieket akarjátok védeni? Én is pécsi vagyok. És még rengetegen azok Pécsen és az egész világon. Elvileg a lakosság 2%-a, bár ennél általában többre becsülik, csak ugye sokan bujkálnak, mint én. Pedig ez alapján legalább minden 50. ember meleg. Vagyis ha van mondjuk 1000 ismerősötök, abból minimum 20 homoszexuális. Maximum nem tudjátok róluk, mert félnek a gyűlöletetektől. 

Védeni akarjátok a gyerekeiteket tőlem? Mert van egy velem azonos nemű barátom, akit a teljes szívemből szeretek és akivel szeretném együtt leélni az életem? Tényleg ez a legnagyobb problémátok? Ha a heteroszexuális, 13-14 éves gyerekeitek már fűvel-fával összefekszenek, az nem probléma ugye? Csak nehogy buzi legyen a gyerek…

Én őszintén szerelmes vagyok a páromba, szeretem őt és fáj, ha szenved. Gondoljatok csak a ti szerelmetekre. Mit tennétek, ha mások bántanák őt? Én semmit sem tudok tenni. Csak látom, ahogy szenved, mert ebben az országban csak az ellenünk uszítás megy. Nektek hogy esne, ha titeket és a párotokat folyamatosan úgy szidnának, hogy „aberrált mocskok”, „a levegőt is sajnálom tőlük”, „degenerált szemetek”. Mert ez megy folyamatosan minden homoszexualitásról szóló cikk alatt.

Számomra egészen elképesztő, hogy egyes heteroszexuálisok mekkora energiát fordítanak arra, hogy szidják a melegeket. Hogy mennyi időt töltenek azzal, hogy uszító cikkeket, kommenteket írjanak, hogy aláírásgyűjtést szervezzenek ellenünk. És mindezek tetejébe arra hivatkoznak, hogy aki homoszexuálisokat lát vagy róluk hall, az maga is meleg lesz. Hát akkor azt hiszem, hogy van egy rossz hírem azoknak, akik heteróként csak ezzel vannak elfoglalva…

KategóriákPUNK