A 24.hu kérdezte Tusványoson a legneccesebb törvényeket és módosításokat rendszeresen éjszaka benyújtó KDNP-s miniszterelnök-helyettest a kata-módosításról, hiszen azt is ő nyújtotta be a parlamentnek. A videóból úgy tűnt, még Semjén Zsoltnak állt feljebb, és kioktató-arrogáns hangnemben kezdte meg válaszát, azt kérdezve vissza, hogy feltűnt-e az újságírónak, hogy háború van.

A cikk a hirdetés után folytatódikFontos, sőt a kormány (vagyis nem /csak/ az ország) szempontjából életbevágó tárgyalásban van az EU-val az Orbán-kabinet. Nem kizárt, hogy ennek köszönhető, hogy a szokásoshoz képest a jelenleg is zajló, az erdélyi Tusványoson megtartandó idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor napjain a szokásosnál is, és főleg a hazainál jóval többet tudta a sajtó kérdezni a kormánypárti politikusokat és ner-közeli figurákat. Persze még így is volt, aki nem válaszolt a kérdésekre, a szokásos panelszöveg ostobaságokat összehordva (a Telex fake news-gyár, stb.), mások pedig kelletlenül álltak oda egy nem ner-es, nem orbánista oldal kamerája elé, ilyen riportalanynak tűnt a KDNP-s politikus is.

Semjén Zsolt azzal védekezett a 24.hu-nak adott interjúban, hogy háború van, gyorsan kellett döntést hozniuk. Szerinte egyetlen kritika érheti a kormányt, mégpedig az, hogy ezt a döntést nem hozták meg már korábban, mert már korábban meg kellett volna hozniuk. Mégpedig azért, mert a cégek kihasználják a katás munkavállalóikat, akiknek így alig lesz (vagy lett volna) nyugdíjuk. Vagyis tulajdonképpen a munkavállalók, köztük a biciklus futárok érdekeit védik.

Persze, a Fidesz-KDNP nem védte meg a biciklis futárokat és a többi érintettet például idén márciusban, miközben már akkor is háború volt. Ki érti ezt?

Azt viszont nagyon is értjük, hogy az a körülmény, hogy Tiborcz István és Orbán Ráhel nem sokkal a választás előtt elköltözött Spanyolországba, majd azt követően hazaköltözött, az egyértelműen nem a család saját terveinek megváltoztatását jelenti, hanem azt, hogy az ukrajnai háború előtt nem úgy tűnt, hogy Orbánék nyerni fognak. Most pedig, újra az a kommunikációs érv, hogy háború van, ezért tessék szépen elfogadni, hogy kényelmetlen döntéseket hozott meg egy pár hónapja újra megválasztott kormány, amely négy-öt hónapja még egy árva szót sem szólt arról, hogy a katát átszabná, de úgy, hogy az emberek nagy része kiesik a kedvezményezetti rendszerből.

A teljes interjút nem szemlézzük, mert jobb, ha a saját szemükkel látják, íme:

Címkék:
KategóriákPUNK