Marokkói lapokat szemlézve írt arról szombaton késő este a 444, hogy Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel is tárgyalt európai körútja végén, hazaérkezése előtt egy marokkói miniszter. Akiről nem sokra rá kiderült, hogy ő is új koronavírusos fertőzött.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzombaton este közölték a marokkói lapok, hogy koronavírussal fertőződött meg Abdelkader Amara, az ország közlekedési és vízügyi minisztere, írta meg szombaton este a hírt a 444. Amiatt, mert a hírnek van magyar vonatkozása: Abdelkader Amara ugyanis a héten európai tárgyalásainak utolsó állomásaként, szerdán Magyarországon is járt, és több magyar politikussal tárgyalt, köztük Pintér Sándor belügyminiszterrel. Akivel kezet is fogott a baráti találkozó végén.

A miniszter marokkói lapértesülések szerint Magyarországon tárgyalt Mosóczi Lászlóval, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával is.

Mint azt a 444 meg is jegyzi, egy fotó tanúsága szerint a tárgyaló felek nem igazán törődtek a koronavírus-járvány idején ajánlott biztonsági intelmekkel, és például a marokkói miniszter Pintér Sándorral kezet is fogtak egymással.

Frissítés (14.05): A kormányzati tájékoztatási központ oldalán megjelent közlemény szerint:

Minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok, ezért Pintér Sándor belügyminiszter esetében is elkezdődtek a járványügyi vizsgálatok.

A miniszternek tünetei nincsenek, ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően az ő esetében is elvégezték a szükséges vizsgálatokat, melyeknek eredményéről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk

KategóriákMETÁL