Már Magyarországon is regisztráltak koronavírusos beteget, egyszerre rögtön kettőt, két hazánkban, sajtóinformációk szerint Budapesten tanuló iráni egyetemistát. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Facebookon szerdán este.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs az elmúlt egy órában azt próbálta kideríteni, hogy hol, melyik magyarországi városban tanulhat az a két iráni hallgató, akiknél a kínai koronavírus fertőzést állapították meg. Lapunknak azt sikerült kiderítenie, hogy nem pécsi egyetemistákról van szó, időközben – egyelőre nem megerősített, de biztosnak vélt – sajtóinformációk arról szólnak, hogy Budapesten, a SOTE-n, azaz a Semmelweis Egyetemre (SOTE) tanulnak a beteg diákok.

„Mától kezdődően a védekezés szakaszába léptünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő azt is ígérte, hogy innentől kezdve az Operatív Törzzsel egyeztetve minden nap tartanak majd sajtótájékoztatót, ha friss híreik lesznek.

A két külföldi diáknak enyhe tüneteik vannak az Index szerint, akik azt is írták, hogy a SOTE-n biztonsági intézkedéseket rendeletek el a történtek miatt. A diákokat karanténba helyezték, a budapesti Szent László kórházban vannak.

Címkék:
KategóriákMETÁL