Sajtóközleményt juttattak el lapunkhoz a Mindenki Pécsért Egyesület frakciói. A Székely Szabadság Napjáról írnak. Az új vezetés kitűzi a székely zászlót a pécsi városházára.

A cikk a hirdetés után folytatódikA közlemény az alábbi volt, amit kaptunk.

„A várost tíz évig irányító Fidesz és kapcsolt termékük, az ÖPE szerdán nyilatkozatot adott ki. Ebben Trianon mellett a székely autonómiáról és arról írnak, hogy a székely zászló Városházára való kitűzésével emlékezzünk meg a Székely Szabadság Napjáról.

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói elismerésre méltónak tartják azt a szívből jövő szolidaritást, amellyel a Fidesz és az ÖPE a székely autonómia iránt viseltet. Szeretnénk arról biztosítani őket, hogy ebben ugyanúgy gondolkodunk. Olyannyira, hogy a pécsi városvezetés, bár a nyilvánosság előtt ennek nem adtunk hangot, már hetekkel ezelőtt gondoskodott arról, hogy a Székely Szabadság Napjára méltó módon megemlékezzünk. 

Elismerésünk mellett viszont hangot kell adnunk annak is: a Fidesz és az ÖPE buzgalma az ünnep méltó megtartására az ezt megelőző években nem volt tetten érhető. Legalábbis erre utal, hogy bár a kormányoldal 10 évig irányította Pécset, és erre minden lehetősége megvolt, egyetlen alkalommal sem vásárolt székely zászlót, hogy azt kitűzhesse a városháza homlokzatára. Mivel eddig sem ütközött semmilyen tiltásba vagy tiltakozásba, kissé értetlenül állunk a tény előtt, hogy két hosszú ciklus után csak most eszméltek rá a zászló és az általa képviselt eszmeiség fontosságára.

Szeretnénk arról biztosítani a várost az előző tíz évben irányító politikai erőket: a Székely Szabadság Napjának megünneplése jó kezekben van. Bár erről nem adtunk ki semmilyen nyilatkozatot, de csendben gondoskodtunk székely zászló vásárlásáról. Megígérhetjük azt is, hogy azt méltó módon fogjuk elhelyezni, és nem feledkeztünk meg arról sem, hogy megemlékezzünk a jeles napról.


Pécsiség mindenkor!

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói”

KategóriákMETÁL