Újabb 11 beteg, többségében idős ember hunyt el, miközben 895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon a kormányzati tájékoztatási központ adatai szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódik58 személy hunyt el mindezidáig Magyarországon új típusú koronavírusban, miután az elmúlt 24 órában újabb 11 halálos áldozatot követelt a kór. Az újabb 11 elhunyt beteg is többségében idős ember volt, de az egyik új halálos áldozat 49 éves volt. A 49 éves elhunytról közölték azt is a TASZ által bírált táblázatban, hogy férfi volt, és két regisztrált krónikus betegsége volt: magas vérnyomás, illetve anyagcsere betegség.

Velük együtt 58 főre emelkedett az elhunytak száma, amivel az eddigi legmagasabb a pillanatnyi, a hivatalos adatokra épülő halálozási arány: 6,48 százalékos.

Magyarországon 94 fő távozott mindezidáig gyógyultan a kórházból.

Az új koronavírus-fertőzés (COVID-19) 895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 78 fővel nőtt a hivatalosan is fertőzött személyek száma. Baranyában a második egymást követő napon nem változott, nem nőtt a fertőzött személyek száma. Mostanra pedig a Pest megyét követő leginkább fertőzött megye Fejér lett.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

KategóriákMETÁL