Péterffy Attila már szerdai online fogadóóráján bejelentette, hogy el fog indulni Pécsett is egy nagy, egész várost érintő fertőtlenítési program.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi önkormányzat szombati sajtóközleménye szerint a koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében Pécs Megyei Jogú Város rendelkezése nyomán a Biokom Nonprofit Kft. 2020. április 3-a, péntektől megkezdte a forgalmasabb buszmegállók, valamint a leggyakrabban használt járdaszakaszok (üzletek, gyógyszertárak környéke), illetve ezek környezetében lévő köztéri hulladékgyűjtők, köztéri bútorok, táblák, korlátok fertőtlenítését. A közterületi fertőtlenítés során platóra szerelhető, valamint háti motoros permetezőkkel juttatják ki a társaság emberei a fertőtlenítő folyadékot a kezelendő területekre.

A közterületek fertőtlenítését munkanapokon, 16:00 és 24:00 óra között végzi a társaság, hogy minél kevésbé zavarja a lakosságot. A fertőtlenítés pénteken a keleti városrészben indult, hétfőtől pedig a Belváros-Kertváros-Uránváros útvonalon folytatódik.

A tervek szerint az intézkedés visszavonásáig a szóban forgó területeket ütemezetten és folyamatosan fertőtleníti a Biokom, azaz az uránvárosi helyszínek után ismét a keleti városrész következik.

Az önkormányzat a fertőtlenítési ütemtervet utcákra bontva is kiadta, ITT VAN az első, letölthető kiadott ütemterv táblázata, amit az alábbi fotóban is közlünk.

A társaság azt kéri a gyalogosan közlekedőktől, hogy az éppen zajló munkák helyszínétől saját biztonságuk, illetve annak érdekében, hogy a kijuttatott készítmény megfelelően kifejthesse hatását, maradjanak távol.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az önkormányzat minden lehetséges intézkedést meghoz a pécsi polgárok biztonsága, az új koronavírus járvány lassítása érdekében, de a legfontosabb továbbra is az, hogy mindenki, aki teheti, maradjon az otthonában, ennél jobban ugyanis semmilyen más óvintézkedéssel nem tudják magukat megvédeni.

KategóriákPOP