Akiről mint írtuk, az előző, fél évvel korábbi rablással ellentétben már jó minőségű fotók és videó is rendelkezésre áll. A rendőrség még keresi a múlt keddi pécsi bankrablás elkövetőjét, sőt most – mint az egyébként várható volt – nyomravezetői díjat is kitűztek, ráadásul nettó egymillió forintot. A rendőrség azt írta, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a férfi korábban is járt már a pénzintézetben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Egy férfi május 12-én délután Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a férfi korábban is járt már a pénzintézetben.

Akkor is feltehetően ugyanazt a ruházatot viselte, mint az elkövetéskor. A korábbi felvételen az is látszik, hogy egy sötétkék póló volt rajta, amelyen valószínűleg Jordan-felirat szerepelt. A nyomozók azt is megállapították, hogy mindkét alkalommal feltehetően egy sötétszürke vagy sötétbarna túracipőt viselt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 000 000 forint (egymillió forint) nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz.

A rendőrség tehát továbbra is egy férfit keres hivatalosan, de mint megírtuk, nem hivatalos értesülésekre hibvatkozva, elméletben azt sem zárták ki, illetve azt a lehetőéget is vizsgálják (vagy legalábbis vizsgálták), hogy a bankrabló netán nő lenne. Amire azért is igyekeztünk rákérdezni, mert nagyon sok kommentelő a fotók alapján biztosra vette, vagy lehetőségként kezelte, hogy valójában egy nőt lát a képeken.

A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs:  8 – 16;  P:  8 – 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Mint elítettük, fél éve is kirabolták ugyanazt a pécsi bankfiókot, akkor egy középkorú, sántító férfi volt az elkövető.

Ebben a cikkben meséltünk róla

Még nem fogták el a „sánta” bankrablót, de mi azért mesélünk róla

KategóriákPOP