A Szabad Péntek e heti adásában Varga Gabival, az Apolló Mozi vezetőjével beszélgettünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA teljes adás itt hallgatható meg:

Pécsi kertmozira nincs sok esély, de minifesztiválokkal nyithatnak majd a filmszínházak

Listen to this episode from Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja on Spotify. Ebben a részben Varga Gabival az Apolló Mozi vezetőjével beszélgettünk. Az elmúlt években a belvárosi mozik egy kisebb reneszánszon mentek keresztül. A technológiai, infrastrukturális megújulást emelkedő nézőszámok követték.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor Pocket Casts | Breaker |  Radio Public | RSS | Letöltés

Az elmúlt években a belvárosi mozik egy kisebb reneszánszon mentek keresztül. A technológiai, infrastrukturális megújulást emelkedő nézőszámok követték. Az Apolló több szempontból is bővítette a portfólióját – mondhatjuk azt is, hogy önmagára talált. A koronavírus-járvány miatt persze ők is bezártak, és várják, hogy mi legyen. Illetve terveket is szőnek, próbálnak felkészülni, miközben a kertmozik például már újra nyithatnak. Erre, mármint szabadtéri vetítésekre technikai okok miatt Pécsen nem sok esély van, de közönségigény – a korábbi évek tapasztalatai alapján – lenne rá. Közben a hazai mozik és filmforgalmazók közösen is próbálnak információkat szerezni, illetve nyitási koncepciót alkotni. Van olyan terv is, hogy az elmaradt bemutatókat kedvezményes árú minifesztiválokon pótolnák be.

KategóriákPODCAST