A Szabad Péntek új részben Fekete Valival, a Zsolnay Örökségkezelőn belül működő Galéria Divízió vezetőjével beszélgetek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Galéria Divízió elnevezést biztosan kevesebben ismerik, mint azt, hogy Pécsi Galéria. Pedig legalább részben folytonosságról van szó, hiszen a 30 évig önállóan működő intézményt az előző városvezetés olvasztotta be a Zsolnay Örökségkezelőbe. Ezért is használhatják továbbra is a Pécsi Galériák nevet, azon kiállítóterek összességére, amik a városi kulturális holdinghoz tartoznak. Tehát a Széchenyi téri Pécsi Galéria, a Zsolnay Negyedben található M21 és Kemence galéria, valamint a Művészetek és Irodalom Házában található terek. Ezeket pedig Fekete Valéria, esztéta, a PTE Művészeti Karának oktatója irányítja, akit még a ZSÖK korábbi vezetője nevezett ki vizuális művészeti vezetőnek. Viszont azóta történt néhány fordulat, és február óta Fekete Vali már a Galéria Divízió vezetőjeként tevékenykedik. És van néhány jó híre. Szóval nyíló kiállításokról, a kortárs képzőművészet helyéről, és a várható koncepciókról beszélgettünk. 

Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja – Európai szintű kiállítótér, ami túl nagy Pécsnek – Mi lesz az M21 Galériával? – 26:27

Ebben a részben Fekete Valival, a Zsolnay Örökségkezelőn belül működő Galéria Divízió vezetőjével beszélgetek. A Galéria Divízió elnevezést biztosan kevesebben ismerik, mint azt, hogy Pécsi Galéria. Pedig legalább részben folytonosságról van szó, hiszen a 30 évig önállóan működő intézményt az előző városvezetés olvasztotta be a Zsolnay Örökségkezelőbe.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor Pocket Casts | Breaker |  Radio Public | RSS | Letöltés

Frissítés: A cikk címét Fekete Vali kérésére átírtuk, mert az eredeti cím (Európai szintű kiállítótér, ami túl nagy Pécsnek – Mi lesz az M21 Galériával?) véleménye szerint félreérthető volt.

KategóriákPODCAST