Egy újabb Népszava-karikatúra verte ki a biztosítékot sokaknál, amire ismét lecsapott több “jobbos” megmondóember és fideszes politikus is, köztük Hoppál Péter is. A szlogen az lehetne, hogy Trianonnal nem viccelünk, nem, nem, soha.

A cikk a hirdetés után folytatódikMottó1: „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” /Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke/

Mottó2: „…remélem, hogy a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak. Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.” /Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter/

Trianon a Fidesz jelenlegi üzenete szerint a magyarság sikertörténete, és ekként kell és érdemes most már erre gondolni – sőt az ötös számú párttagkönyv-tulajdonos publicista, Bayer Zsolt erről már több éve is beszélt, egy egyébként teljes egészében a Youtube-ra most felkerült verzióban. (Előre szólok, itt most nem a fideszes faszagyerek-szerepben látjuk a főhőst.)

Ráadásul viccelni bármivel lehet, kivéve, ha az a cél, hogy szándékosan megbántsunk másokat.

Persze, ettől még megbántódhatnak sokan vagy gondolhatják, hogy kicsit sem vicces, amit olvastak, láttak vagy hallottak, de a lényeg az alkotó szándéka.

A Népszavában, Trianon 100. évfordulója  kapcsán megjelent karikatúra mindenesetre kiverte a biztosítékot sokaknál, mások mellett Hoppál Péter is megosztotta.

„A Népszava most épp így éli meg, hogy “nincs szabad sajtó”. A múlt havi kereszténygyalázás után itt a nemzetgyalázás. Mégis diktatúráról mantráznak naponta Károlyi Mihályék és Kun Béláék szellemi örökösei. 100 éve is ugyanezt tették, most is. Nincs meglepetés.” – toldotta hozzá Hoppál, ahhoz a poszthoz, amely szerint

„A Népszabadság viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava.”

Hoppálról és sok hozzá hasonlóról nem feltételezem, hogy akár a Fidesz, akár Orbán, akár a kormány kapcsán akár csak óvatos kritikát megfogalmaznának (nem szűk körről beszélek, hanem nyilvános szereplésről), így érthető, ahogyan a sajtóról beszélnek, szabad sajtóról. Ami persze van még. Sajtószabadság az, ami már nincs. De ezt már sokszor elmondtam, csak nem szívesen megyek el mellette.

És nem mennék el azonnal a “mások mellett” sem, hogy honnan is vette Hoppál a posztot.

A Fidesz egykori szóvivője és kulturális államtitkára ugyanis Trombitás Kristóf Keresztély, már eleve kölcsönzött Facebook-posztját vette át.

Trombitás Kristóf Keresztély pécsi származású médiaszemélyiség, MTVA-műsorvezető, volt Biokom-dolgozó

Trombitás Keresztélyről nem csak azt érdemes tudni, hogy egyre ismertebb médiaszemélyiség, hogy Fidesz-politikus családba született, hogy neki is van Orbán-inggel kombinált Tiborcz-pufimellénye, hogy csürhézte az ellenzéket, hogy a melegeket szerinte ki lehetne gyógyítani a “bajukból”, hanem például azt is, hogy egykori Biokom-alkalmazott, merthogy egészen véletlenül ő is kapott a pécsi fideszes városvezetés ideje alatt az egyik önkormányzati cégnél munkát.

Hoppál Péterről már sokszor leírtuk, hogy a Facebookon erős a jelenléte, igaz, EBBEN a cikkben pedig azt írtuk meg, hogy a parlamenti felszólalásokban már nem jeleskedik ennyire.

Ez a cikk például egy “jól sikerült” posztjáról szólt.

Dr. Hoppál arra utalgat, hogy ha esik a hó, akkor nincs felmelegedés

Mondjuk azután nem esett a hó, persze, mi ez ahhoz képest, hogy 2018-ban azt követően kezdett havazni, hogy Csizi Péter-busóval jelentették, hogy elűzték a telet.

Komolyabb vizekre evezve el kell mondanunk, hogy valóban jó oka lehet Hoppálnak az egyre gyakoribb Facebook-os ámokfutásra. Arra, hogy példás és figyelemfelkeltő posztokkal megmutassa, mennyire nagy fideszes is ő.

Merthogy az a kávé már lefőtt Hoppálnak.


Lehet, hogy nem váltották le a Fidesz pécsi szervezetében, a 2018-as kudarc (Mellár Tamás megválasztása) és a 2019. őszi, a Fidesz számára szégyenteljes politikai vereség után, és maradhatott (vagy maradnia kellett) a pécsi Fidesz élén, de a 2022-es indulására az országgyűlési választáson már nem mernék nagy tétben fogadni.

Nem hiszem tehát, hogy efelől nyugodtan aludhat.

A Népszabadságról azonban mindenesetre ő sem mond igazat – és ez a lényeg.

Meg az, hogy ha megérteni nem is értjük ezt meg, nagyon is értjük, miért nem mondott igazat a Népszabadságról, sem Hoppál, sem Trombitás Keresztély, sem a Trianon-kartikatúra miatt eredetileg bosszankodó Facebook-oldal.

Hogy miért is hazudtak mindannyian? Még, ha van is benne a politikusi oldalon (Keszthelyi János vagy éppen EZ ITT) gyakorlat?

Nem értjük meg, de nagyon is értjük.

Számukra még mindig jobbnak tűnhetett sajnos hazudni, mintsem az igazat citálni: hogy nem viccek vagy karikatúrák sorozatos közlése, hanem komoly újságírói tényfeltáró munka után zárták be a Fidesz-stróman Pecináék a Népszabadságot.

Aztán már nem is jelent meg többé a Népszabadság.

Az egyik ilyen utolsó cikk Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasa, a Fidesz-propagandafelelőse, Rogán Antal és akkori felesége helikopterezéséről szólt, hogy belföldről belföldre az ünnepelt pár egy lakodalomba helikopterrel érkezett vigadni.

Mert legalább annyi embert kiakaszthatott a helikopteres rongyrázás az ún. jobboldalon, mint a Trianon-karikatúra az ún. baloldalon.

De bárhogyan is, a kettőből csupán az egyik volt vicc.

KategóriákPUNK