Fegyveres rablás történt Pécsett pénteken délután. Egy, a pécsi történelmi belvároshoz közeli vietnámi boltot raboltak ki. Egy férfi késsel fenyegetőzve vitte el a bevételt vagy annak egy részét. Mindez két nappal azt követően történt, hogy Siklóson egy férfi bozótvágóval kirabolt egy kisboltot. Mindkét tettest (azonosság esetén a tettest) keresi még a rendőrség. Úgy tudjuk, a siklósi rabló nem lehetett maradéktalanul elégedett.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs számolt be arról pénteken este a Facebookon, élő bejelentkezéssel, hogy kiraboltak egy pécsi kisboltot a nap folyamán. A történelmi belvárosban lévő Jó reggelt Vietnám! nevű vietnámi boltba fegyveres rabló ment be, és elmenekült a bevétellel vgy egy részével. Azt is még a helyszínen tudtuk meg, hogy nem sérült meg senki.

Azóta a Police.hu-ra a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kiadott egy sajtóközlemlényt is az esetről. A tevékenység-irányítási központjukba július 17-én délután háromnegyed ötkor érkezett bejelentés arról, hogy délután negyed háromkor körül kiraboltak egy élelmiszerboltot Pécsett, a Nagy Lajos király útján.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy férfi egy késsel a kezében bement a boltba, majd pénzt követelt. Miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki, a rendőrök jelentős erőkkel keresik az elkövetőt, írták.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Az esettel kapcsolatban felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A Szabad Pécs a helyszínen megtudta, amint az fotónkon is látszik, hogy van a kisboltnak ipari kamerája, és a rendőrök el is kérték a felvételeket, amik segíthetnek az elkövető kézrekerítésében. Sőt úgy tudjuk, hogy a szomszédos üzleteket is felkeresték, hátha van az utcát is figyelő kamerájuk, amely a menekülés pillanatait rögzíthette.

A tett helyszíne – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Azt sem lehet teljesen kizárni egyelőre, hogy ugyanaz az elkövető lehetett, aki két nappal ezelőtt a szintén Baranya megyei Siklóson rabolt ki egy kisboltot. Az a férfi bozótvágó késsel, kapiucnit a fejére húzva, síszemüvegben és maszkban rabolta ki a boltot. Mindkét tettest keresik.

Könnyen ment?

Lapunk úgy tudja, hogy a siklósi elkövető elveszítetette menekülése közben a zsákmánya nagy részét. Információink szerint nagyjából 200 ezer forintot vihetett el a boltból, de annak kb. 90 százalékát valamiképpen elveszítette, azt tehát megtalálták. A rendőrség ugyanakkor ezt az értesülést nem kívánta kommentálni a nyomozás érdekeire való tekintettel.

Az biztios, hogy az eset óta felhívást is közzé tettek, amelyben kérik a lakosság segítségét az elkövető kézrekerítéséhez.

A bal füle mögött tetoválást viselt a siklósi rabló

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök egy körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú és körülbelül 20-30 év körüli férfit keresnek. A rablás során egy sötét színű, hosszúujjú felsőt, piros kapucnit, valamint világosszürke, feltehetően pamut térdnadrágot viselt. Bal füle mögött a váll irányában tetoválást visel, amely vélhetően betű karakterekből áll.

A Siklósi Rendőrkapitányság kéri, hogy, aki látta az esetet, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 – 16; p: 8 – 13) a Siklósi Rendőrkapitányságon.

Címkék:
KategóriákPOP