Megírtuk, hogy a pécsi Centrum-parkoló felújítása brüsszeli (uniós) (TOP-os) forrásból valósul meg. A munka június közepén kezdődött, jól halad, tíz nap múlva peig néhány napra teljesen lezárnak egy kis, de forgalmas szakaszt az építkezés miatt. A buszok kerülőúton járnak majd.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztése” elnevezésű nyertes pécsi pályázati program (igen, ezt még Páva Zsolték nyerték el) keretében 2020. július 13-17. között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utcát, annak is a Czinderi utca és az Árkád délnyugati sarka közötti szakaszát.

Új csapadékvíz-elvezető csatornát telepítenek. Ez pedig nem csak a parkoló területét érinti, hanem a Bajcsy-Zsilinszky utcát is. Az új csapadékvíz-elvezető csatorna telepítéséhez a Bajcsy-Zsilinszky utca Czinderi utca és Nagy Lajos Király utca közötti szakaszát teljes szélességben szükséges lezárni. A Czinderi utca, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca északi szakasza a Rákóczi út felől lesz elérhető az egyhetesre tervezett munkálatok alatt.

Brüsszeli pénzből újul meg Pécs belvárosának legnagyobb parkolója

A buszok kerülőúton járnak majd

A Bajcsy-Zsilinszky utcát érintő buszjáratok kerülőúton a Zsolnay szobor és az Alsómalom utca irányába közlekednek. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri a gyalogosan és autóval az érintett területen közlekedők türelmét és körültekintését a kivitelezés ideje alatt. 

KategóriákMETÁL