Egy ötfős család fertőződött meg koronavírussal a Baranya megyei Mecseknádasdon. Az ATV Híradója úgy tudja, Horvátországban nyaraltak, de nem ott fertőződtek meg – olvasható az ATV honlapján.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár a nyaralás előtt is hordozhatta a vírust a család legidősebb tagja, akit azóta kórházba kellett vinni, számolt be az ATV híradója szombaton. Nála jelentkeztek a fertőzés tünetei, tesztelték, és kiderült, hogy koronavírusos. Ugyanakkor nem csak nála, de a család másik négy tagjánál is pozitív lett a COVID-teszt – ők egyelőre tünetmentesek, házi karanténban vannak.

A mecseknádasdi polgármester azonnali járványügyi intézkedéseket vezetett be a községben, a szokásos augusztus 20-i búcsút is lemondták. Kraszné Auth Szilvia az ATV híradójának azt mondta: az első megbetegedést követően – óvintézkedésként – azonnal lezárta és látogatási tilalmat rendelt el az idősek otthonában, ahol viszont egyelőre nincs fertőzött. Mecseknádasd és Hidas polgármesterei közös közleményt is kiadtak az esetet követően, mindkét községben lemondták az önkormányzati szervezésű programokat, és erre kérik a nem önkormányzati szervezőket is.

Ahogyan arra is felhívják a lakosok figyelmét, hogy mindenki, maradéktalanul tartsa be a járványügyi előírásokat.

Forrás: Mecseknádasdi Hírmondó, Mecseknádasd Önkormányzatának hírportálja Facebook-oldala
KategóriákMETÁL