Két újszerű, kreatív, és ami a fő, nagyon fontos civil adománygyűjtő eseményenyt tart ősszel a Pécsi Közösségi Alapítvány. A jó hír, hogy még mindkettőre lehet jelentkezni, habár már nem sokáig, csak pár napig.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Közösségi Alapítvány (PKA) idén második alkalommal tartja meg az ún. ÉLŐ ADÁS adománygyűjtő estet. Az első, tavalyi alkalom sikeres volt, és igaz, hogy az ideit csak ősszel (nem, nem az időjárásra gondoltunk – a szerk.) tartják, november 12-én, a Reggeliben (7621 Pécs, Király utca 23-25.), a jelentkezéseket már csak pár napig várják, augusztus 10-e éjfélig.

A Pécsi Közösségi Alapítványról, mindazok, akik esetleg nem ismernék még, a szervezet honlapján avagy az alább linkelt Facebook-oldalán is olvashatnak, ezeken ráadásul a cikkben szereplő két eseményről és más pécsi helyi civil ügyekről is folyamatosan kaphatnak friss információkat.

Pécsi Közösségi Alapítvány

A Facebook adatok megjelenítésével teszi világosabbá az oldalak célját. Megnézheted az oldalt kezelők és ott tartalmat közzétevők által tett lépéseket is. Az oldal létrehozása – 2015. december 11.

Mi is pontosan az ÉLŐ ADÁS?

Amint a szervezők írják, „van egy kellemes terem, vannak meghívott pécsi polgárok, van műsorvezető, aki segít a jó hangulat és játékosság megteremtésében, van 3 jó helyi ügy és azt megvalósítani kész közösség, amelyek érdemesek a támogatásra”.

A projekt szóvivői 6-6 percben bemutatják elképzeléseiket – Mit tudnának elérni, ha kevesebb, illetve ha több, illetve ha még több (3 forrásszint megjelölésével) támogatást tudnának gyűjteni. Aztán, újabb 6-6 percben válaszolnak a közönség kérdéseire. Ezután elhagyják a helyszínt, és a műsorvezető irányításával elkezdődik az adománygyűjtés ismétlődő körökben, minden projektnek külön-külön.

A meghívást elfogadó vendégek a regisztrációval együtt vállalják, hogy az este folyamán minimum 10 ezer forintot mindenképpen felajánlanak. A felajánlásokat a keresztnevük bemondásával jelzik.  Az adott állást kivetítő képernyőn követik a résztvevők. A támogatást vállalók az est végén jelzik felajánlásaik eljuttatásának a módját.

Miben különbözik egy Élő Adás más adománygyűjtő rendezvénytől?

Itt az adományozó és támogatott között közvetlen kapcsolat alakul ki. A bemutatkozó szervezet támogatói köre kibővülhet, új kapcsolatok formálódhatnak, az erőforrások kibővülhetnek. Játékos formában történik az adományozás, és az eddigi tapasztalatok alapján kimondható: oldott, közvetlen, jó hangulatban tölti el mindenki az estét.

Kiket várnak a pályázatra?

Civil közösségeket. Bejegyzett civil szervezeteket, de nem bejegyzett, informális csoportokat is, amelyek Pécsen működnek, pécsieket szolgálnak, erősen kötődnek Pécshez. Projektötletük megvalósulása pedig közösségi összefogásokat igényel. 

Mit vállalnak a jelentkezők? 

Hívnak a rendezvényre 15 barátot, ismerőst, kollégát, szimpatizánst, érintettet, támogatót és/vagy együttműködő partnert, akinek annyira tetszik a bemutatandó projekt, hogy eljön a rendezvényre, azzal a feltétellel, hogy minimum 10 ezer forintot felajánl egy, az Élő Adáson bemutatkozó projektnek.

Vállalják, hogy az Élő Adáson a meghívott vendégeknek 6 percben bemutatják az ötletüket, továbbá, hogy 3 alkalommal részt vesznek egy felkészítő programon, azzal a céllal, hogy a prezentáció a lehető leghatásosabb legyen.

Ilyen volt egyébként a tavalyi ÉLŐ ADÁS:

Hogyan lehet jelentkezni az ÉLŐ ADÁS-ra?

Ennek az online  jelentkezési adatlap-nak a kitöltésével. 

Swimathon – 2020-ban Pécsett először

A Pécsi Közösségi Alapítvány (PKA) 2020 októberében Swimathon Pécs 2020 néven adománygyűjtő kampányt szervez. A Swimathon-nak már van hagyománya a fővárosban, Pécsett első alkalommal tartják meg az eseményt.

Mi is ez?

Azoknak a helyi civileknek szól, formális és informális csoportoknak, akiknek van egy szuper ötletük, de a megvalósításához támogatásra van szükségük. Persze, olyan csoportoknak is ajánlott, amely bővítené a támogatói körét és az adatbázisát. Ne éps persze azoknak, akik a fentieken túl szívesen kipróbálnák magukat egy jó hangulatú adománygyűjtő programon.

Csapatok jelentkezését várják

Lelkes és elkötelezett pécsi közösségeket. Bejegyzett civil szervezeteket és nem bejegyzett, informális csoportokat egyaránt.

Mit kell tenni a jelentkezéskor?

A PKA testvérszervezete, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány 2016 óta minden évben megrendezi Budapesten a Swimathont. A következő videók ezekről az eseményekről készültek:

E videókon keresztül megismerheti bárki a Swimathon-rendezvény lényegét, célját és formáját.

A szervezők azt kérik a jelentkezőktől, hogy gondolja mindenki végig, hogy fel tudna-e kérni minimum 15, maximum 20 barátot, ismerőst, kollégát, szimpatizánst, érintettet, támogatót és/vagy együttműködő partnert, akiknek annyira tetszik az ügyük, annyira hisznek benne (vagyis bennük), hogy szívesen úsznának és kampányolnának is érte 4 héten keresztül, megszólítva a saját ismeretségi körüket egy közösségi adománygyűjtő kampányfelületen keresztül?

Ha igen, akkor van itt egy online jelentkezési adatlap, amit kitöltve lehet jelentkezni a Swimathon-ra- 

A jelentkezés határideje augusztus 14-e, éjfél.

A jelentkezőkből kiválasztott szervezetek képviselőit személyes beszélgetésre hívják, kölcsönös együttműködési szándék esetén pedig 6 kiválasztott szervezettel kötnek együttműködési szerződést és kezdik el a közös munkát. Amennyiben nem bejegyzett civil csoport projektje is elnyeri a kuratórium tetszését, úgy a részvételt akkor tudják támogatni, ha a jelentkező talál egy – a programot befogadó – szerződésképes szervezetet, amely kereséshez a szervező PKA is szakmai segítséget igyekszik nyújtani.

A Swimathon Pécs 2020 zárórendezvénye 2020. október 17-én a Hullámfürdőben (7623 Pécs, Szendrey Júlia utca 7.) lesz.

A jelentkezőkből kiválasztott szervezetek képviselőivel augusztus 18. és 25. között személyesen találkozunk, átbeszéljük a projekt-ötletet és a feladatokat. Kölcsönös együttműködési szándék esetén, terveink szerint, augusztus végére a 3 kiválasztott szervezettel együttműködési szerződést kötünk és elkezdjük a közös munkát. Amennyiben nem bejegyzett civil csoport projektje is elnyeri a kuratórium tetszését, úgy a részvételt akkor tudjuk támogatni, ha a jelentkező legkésőbb szeptemberre talál egy – a programot befogadó – szerződésképes szervezetet, amelyhez a szervező PKA is szakmai segítséget nyújt.

KategóriákMETÁL