Újabb kedvelt és sikeres program, a tanévkezdés előtti utolsó nagy gyermekfesztivál, a Szamárfül marad el a fertőzésveszély miatt, értesítette hétfőn a hírről a sajtót a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján évről évre 10-15 ezren vesznek részt a Zsolnay Kulturális Negyedben, ezért a ZSÖK nehéz, de felelősségteljes döntést hozott: az augusztus 28-29-30-ára tervezett Szamárfül Fesztivál elmarad, szól a sajtóanyag szövege. 

A ZSÖK sajtóanyaga idézi Kacsányi Éva programigazgatót, aki azt mondta, hogy “az egyik kedvenc fesztiválunkról van szó, aminek a szervezésébe a szívünket-lelkünket beletettük, de ez olyan helyzet, ahol a szívünk helyett az eszünkre kellett hallgatnunk, bármennyire szomorúak is vagyunk”.

Az idei lett volna a 9. Szamárfül Fesztivál, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan az volt a célja, hogy az iskolakezdés előtt még egy hatalmas kalandban legyen része a családoknak a gyerekbirodalommá és játszóházzá alakult Zsolnay-negyedben.

Ironikus, hogy a fesztivál szlogenje, azaz a „Szamárság lenne otthon maradni!” ebben az évben éppen az ellenkezőjére fordult, írják. És azt is, –Rózsa Zoltán ügyvezetőt idézve –, hogy abban viszont nagyon bíznak, hogy 2021-ben mindent bepótolhatnak.

KategóriákJAZZ