Az országos adatok is magasak több napja ezer fő körül van a 24 óra alatt igazoltan megfertőződött személyek száma. A kormányzati koronavírus-portál adatai szerint Baranyában 65 új fertőzött volt szmbaton.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Szombaton 937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, közölte vasárnap a kormányzati COVID-portál. A legújabb adatokkal együtt 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Baranyában pedig új „rekord” született: 65 új fertőzöttet azonosítottak, ami egészen kimagasló szám, amióta megjelent hazánkban is a koronavírus, még sosem volt ennyi új fertőzött a megyében.

De még csak a közelében sem volt. Beszédes adat, hogy Pest megyén és Budapesten kívül a többi megyében közel sem ennyit az elmúlt 24 órában, miközben Baranya továbbra is a középmezőnyhöz tartozik a megyék közt az eddigi összes fertőzöttek számát tekintve, azaz nem kizárt, hogy most egy vagy esetleg több „góc” alakulhatott ki valahol a megyében, akár több településen is. Erről egyelőre nincs információnk, igyekszünk utána járni. Baranya a vidéki megyék közül az első helyre ugrott az elmúlt 24 órában a 65 fős adattal, a „második helyezett” Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lett, 47 új fertőzöttel, Győr-Moson-Sopronban pedig 44 új fertőzöttet regisztráltak, vagyis a Baranya utána következőkhöz képest is majdnem másfélszer több új fertőzött volt most Baranyában.

Az elmúlt 24 órában (azaz szombaton) koronavírus-fertőzéssel összefüggsébe hozhatóan elhunyt 6 beteg, az eddig a fertőzésben elhunytak száma 736 főre emelkedett, míg a gyógyultak száma összesen 5141 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 18 137 fő, az ő 37%-uk, az elhunytak 54%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. Összesen 620 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 38-an vannak lélegeztetőgépen.

KategóriákMETÁL