Most 227 modern, hidraulikus kórházi ágyakat vásárolt a PTE Klinikai Központ, amelyek az elmúlt hetekben meg is érkeztek Pécsre a PTE pénteki sajtóközleménye szerint. A beszerzési program részeként brüsszeli pénzből sok minden mást is meg tudtak venni.

A cikk a hirdetés után folytatódikMintegy 150 millió forint értékben összesen 227, hidraulikus kórházi betegágyat szerzett be a PTE Klinikai Központ, amelyeken 16 betegellátó egységük osztozhatott.

A betegek komfortját jelentősen javító ágyakat brüsszeli pénz felhasználásával, egy nyertes Európai uniós forrás ( EFOP-os) keretében szerezte be a PTE KK. Összesen mintegy 460 millió forint vissza nem térítendő támogatás jutott így különböző fejlesztésekre az intézményben.

A beszerzési program 2017-ben indult, azóta – a 227 hidraulikus kórházi ágyon felül – 130 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat, 10 elektronikus kórtermi ágyat, 44 intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyat, 4 traumatológiai ágyat, 34 újszülött betegágyat, 30 speciális, elektromosan állítható, felfekvést megelőző matracot, 126 felfekvést megelőző szivacsmatracot, 400 hagyományos szivacsmatracot, 21 fekvő tolókocsit, 88 gurulós infúziós állványt és 50 ülő tolókocsit szerzett be a PTE Klinikai Központja. Azaz csak a különféle kórházi ágytípusokból majdnem 500 érkezett a PTE KK egységeibe a négy évet átölelő programban.

A sajtóközlemény idézi Sebestyén Andort, a PTE KK elnökét, aki az eszközpark modernizációja kapcsán azt mondta, hogy ezeknek a korszerű ápolási eszközöknek a beszerzésével jelentősen javult a betegellátás minősége, a fejlesztés növeli a betegek komfortérzetét, és várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény. Hatékonyabbá válik a betegek mobilizációja, ezáltal gyorsabb lesz a gyógyulás. Emellett az új eszközök jelentősen könnyítik az ápolást végző szakdolgozók munkáját. Ráadásul a modern eszközöknek köszönhetően a biztonságos és szakszerű betegmozgatás növeli a betegbiztonságot is.

KategóriákMETÁL