A Pécsi Járásbíróság 2020. november 17-én elrendelte egy mohácsi férfi letartóztatását emberölés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt egy hónapra, olvasható a bíróság honlapján.

A cikk a hirdetés után folytatódikA nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi szombaton, november 14-én, 20 és 21 óra közt a családi házban, ahol élt, előzetes szóváltást követően, ittas állapotban a feleségét azzal fenyegette meg, hogy megöli, a házat felgyújtja, majd egy 12 cm pengehosszúságú késsel a sértett nőt a mellkastájékán, a szív körül többször megszúrta. A sértett a támadás során védekezett, a negyedik szúrásnál el tudta kapni a kés pengéjét, amely ekkor eltört. A sértett ezt követően kiszaladt a házból.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelt tárgyi súlya miatt – írja a bírósági közlemény – alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a bizonyítási eljárást az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné, illetve a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az végleges.

KategóriákMETÁL