A Szabad Pécs már korábban is írt arról, hogy értesülésünk szerint Jenei Zoltán új feladatot kaphat a PTE kancellári posztjáról való visszahívás/lemondás után, és hogy ez az egészségügy tervezett átalakításával lesz összefüggéssben.

A cikk a hirdetés után folytatódikMég kedden jelent meg az Országos Kórház-főigazgatóság létrehozásáról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben, mint egy új, az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó központi hivatalként működő költségvetési szerv. Vezetője pedig az országos kórház-főigazgató. az is kiderül,t hogy Kásler Miklós miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök Jenei Zoltánt, a PTE volt kancellárját nevezte ki, mai hatállyal országos kórház-főigazgatóvá, vette észre a 444.

Magyar Közlöny legfrissebb, szerda este közzétett számában jelent meg Jenei kinevezése, aki az egészségügyi ellátórendszer működését felügyelő új szerv, az Országos Kórház-főigazgatóság élére került ezzel

A főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása. Fontos szerep jut neki az új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában éppen ezért.

Palkovics László visszahívta posztjáról a PTE kancellárját, Jenei Zoltánt

Címkék:
KategóriákMETÁL