Jóváhagyta a kormányhivatal a pécsi járatsűrítési tervet, számolt be a hírről a pécsi önkormányzat pénteken délután. A Tüke Busz 15 járműre szerelt utasszámláló okoskamera segítségével gyűjt adatokat az érintett buszokkal végzett járatok kihasználtságáról.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Tüke Busz Zrt. október közepe óta 15 járműre szerelt utasszámláló okoskamera segítségével gyűjt adatokat a járművek kihasználtságáról, írta közleményében a pécsi önkormányzat pénteken délután.

A mért utasszámok alapján a jelenleg érvényben lévő őszi menetrendhez képest a társaság – a kormányrendeletben előírt terv készítése során – az alábbi sűrítéseket tartotta indokoltnak, amit a kormányhivatal jóváhagyott.

Hol sűrítenek?

Az uránvárosi autóbusz pályaudvarról egyes járatok esetében további tartalék járműveket vezényelnek ki, amelyeket rásegítő járatként.

Elsősorban a 2-es és 4-es autóbuszok vonalán -– az utasforgalom függvényében indítanak útnak.

Egy járaton már korábban történt sűrítés, ezt a Tüke Busz Zrt. továbbra is fenntartja.

A nagyobb munkáltatók irányába a már korábban bevezetett járatsűrítést szintén fenntartják. A nagyobb foglalkoztatók felé közlekedő járatok forgalmát emellett folyamatosan vizsgálják, amennyiben a járatok utasszáma indokolja, kapacitásbővítéssel növelik az indított járatok számát.

Ha kérik, lesz “Egészségügyi Dolgozói Járat”

Fentieken túl a Tüke Busz egyeztetéseket kezdeményezett a PTE Klinikai Központjával. Az utazási igényeket követő felmérés alapján szükség szerint újra elindítják a dedikált „Egészségügyi Dolgozói Járatot” a jelenlegi menetrenden felüli járatként. 

A kormányzati intézkedések hatására egyébként a Tüke Busz Zrt. a járatok kihasználtságának csökkenésére számít.

Este nyolc után változatlan a menetrend

Azok a munkavállalók, akik este 8 óra után indulnak otthonukba a munkahelyükről, vagy munkájuk este 8 óra után kezdődik, a Tüke Busz járataival továbbra is a megszokott menetrend szerint utazhatnak. Amennyiben indokolt, a Tüke Busz az utasforgalom függvényében módosítja menetrendjét, amelyről azt megelőzően tájékoztatást ad.

A menetrenddel kapcsolatos változásokkal kapcsolatosan azt kérik, hogy kövessék a www.tukebusz.hu oldalon megjelenő információkat.

KategóriákMETÁL