Orbán Viktor hétfői, a járványügyi szigorításokról szóló bejelentése után azonnal megjelentek azok az aggódó posztbejegyzések a közösségi médiában, amelyek arról szóltak, hogyan fognak este kutyát sétáltatni az emberek, ha akkor már tilos az utcára kimenni. A kutyasétáltalás a kivételek közé tartozik – természetesen.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy Orbán Viktoréknak eszükbe jutott-e fontos teendőik intézése és a nagy döntések előkészítése közben, hogy élnek városokban is, azon belül például társasházakban is emberek, sőt még olyan emberek is e csoporton belül, akik kutyát is tartanak, és hogy az este nyolc utáni kijárási tilalommal ők mit is tudnak majd kezdeni, azt nem tudjuk biztosan. De azért sejthető, hogy ez is felötlött bennük, és eleve kivételként számoltak velük, a kutyasétáltatókkal. Merthogy természetes ügy, ugye.

A hétfő délelőtti bejelentéskor azonban erről szó sem volt, pedig soroltak kivételt, például a munkába igyekvést, onnan érkezést. A kormányfő ezen “felelőtlensége” nem kis digitális cunamit indított be, a vicces, a szomorú és a dühös kutyás bejegyzések váltogatták egymást a közösségi médiában, átvéve az uralmat egy időre a mit csinálok épp, mit főztem, a gyerek éppen milyen rossz fát tett a tűzre témakörökben írt bejegyzések felett.

Ma azonban Orbán Viktor egyértelművé tette, amit sejteni is lehetett: hogy a városi kutyatartóknak nem kell azon aggódniuk, hogy levihetik-e este nyolc után is a kutyát vagy sem. Mert levihetik.

Az is elterjedt, hogy a nagy élelmiszerboltokra nem vonatkozik az este hetes bezárás, csak a “kicsikre”. Természetesen ez nem igaz, a nagy áruházláncok egységeinek is be kell zárniuk hétkor. Persze, ez logikus is, hiszen este nyolc után nem is lehet az utcán tartózkodni. Kivétel ugye például a munkába járás, vagy éppen a kutyasétáltatás.

Itt a bejelentésről szóló “Szabad a gazda” című videó:

KategóriákMETÁL