Újabb rövid, helyzetértékelő bejelentkezés a miniszterelnöktől a Facebookon. Orbán Viktor hétfő reggel azt mondta, 13 ezer olyan üres ágy van jelenleg az országban, amely alkalmas a COVID-os betegek ellátására.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor az operatív törzs hétfő reggeli ülése után jelentkezett be videón, a Facebookon.

Mint megírtuk, a PDSZ a teljes oktatási-nevelési ellátórendszer azonnali bezárását követelte már a múlt hét végén, miután kiderült, hogy a miniszterelnök által rendszeresen a vírus kapcsán “Magyarország laboratóriumának” nevezett Ausztriában keddtől teljes zárást rendeltek el. Illetve mivel pénteki rádióinterjújában Orbán a védekezésről azt mondta, vannak felszerelések, ágyak, lélegeztetőgépek, de (az egészségügyben) ember annyi van, amennyi.

Orbán Viktor elmondta, hogy valamivel több, mint 13 ezer kórházi ágy van üresen, amely alkalmas COVID-os betegek ellátására. Intenzív ágyból szabad 1600 van, ami háromszorosa a jelenleg használt kapacitásnak.

Külön köszönte a munkát a miniszterelnök a kórházakban és iskolákban dolgozóknak.

„A helyzet nehéz, de le a kalappal az orvosok, az ápolók, az egészségügyi személyzet és az iskolákban dolgozók előtt is, mert állják a sarat.”

KategóriákMETÁL