Minderről Fogarasi Gábor írt nemrég a Facebookon. A Szabad Pécs órákkal korábban kereste meg üzenetben a képviselőt, többek közt azt kérdezve, hogyan történt, hogy nem ő lett a harmadik alpolgármester, sőt ő maga ajánlotta végül Nyőgéri Lajost. Merthogy kiderítettük, hogy eredetileg Fogarasi Gábort akarták új alpolgármesternek kinevezni, legalábbis erről beszélt Péterffy Attila.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Fogarasi Gábor a Facebook-oldalán tett közzé nemrég egy nyilatkozatot a tegnapi bejelentésről miszerint Nyőgéri Lajos lett az új, harmadik pécsi alpolgármester. Azt mondta, hogy a Bognár Szilvia és a DK nem járultak ahhoz hozzá, hogy ő legyen a harmadik alpolgármester.

Lapunk még órákkal e nyilatkozat előt kereste a jobbikos képviselőt, mert megtudtuk, hogy eredetileg őt akarták kinevezni alpolgármesternek, és hogy ő ajánlotta aztán maga helyett Nyőgérit. Ennek okáról kérdeztük többek közt, és arról, hogy egyetért-e azzal, hogy szükséges 3. alpolgármester Pécsett, de kérdéseinkre egyelőre nem válaszolt, viszont megjelentette a közleményt.

Fogarasi Gábor (Jobbik) közleménye

„Egyetértünk Péterffy Attilával abban, hogy a városvezetésnek harmadik alpolgármesterre van szüksége. Szóba került ennek kapcsán az én nevem is, de Bognár Szilvia és a DK egyértelművé tette, hogy nem tudja támogatni a személyemet. Tudomásul vettem, hogy ha kettőnk közül kell választani, a városvezető frakciók többsége Nyőgéri Lajost szívesebben látná ebben a pozícióban. Mivel számomra az a legfontosabb, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt, és ehhez az ellenzéki pártok szoros és békés együttműködésére van szükség, valamint engem sosem a pozíció, hatalom és a pénz motivált, ezért visszaléptem ettől a megtisztelő lehetőségtől.”

KategóriákMETÁL